Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze:Macie żywą choinkę w domu (jej igły są bardzo drażniące dla układu pokarmowego plus potrafią utknąć, wbić się, choinki bywają też mocno zlane pestycydami żeby nie było na nich robaków i dłużej były zielone etc) lub na niej ozdoby typu anielski włos czy inne długie, w formie wstążek, nici? Gwiazda betlemjemska jest w domu?
Otwarcie kota po takim czasie niejedzenia, bez znalezienia innej przyczyny niż potencjalne ciało obce - jest sensowne... Nie ma co czekać dłużej... Lepiej byłoby wcześniej zrobić gastroskopię - bo może coś niewielkiego w żołądku utknęło i da sie wyjąć przez przełyk (np. igły z choinki) - ale nie wiem czy masz możliwość wykonać wcześniej to badanie - o ile są do niego wskazania, bo nie wiem co Twojemu kotu tak naprawdę się dzieje, co wyszło w badaniach dokładnie oraz co widzą weci. Niestety obecny czas obfituje w kocie tragedie wywołane ciałami obcymi, choinki, dekoracje, wstążki
Sprawdzaliście trzustkę?
Możesz wkleić dokładne wyniki?
Kot nie ma czerwonego gardła?
To kot wychodzący?
Poza brakiem apetytu coś sie dzieje? Jak on się czuje?
ita79 pisze:zaczerwienione brzegi rany to może być alergia na szwy. Lepiej zdejmij kaftan i bacznie obserwuj, bo zamiast goić w takim wypadku może się coraz bardziej rozłazić miejsce cięcia. Sam kot swoich ran nie liże do czerwoności bez powodu- coś przeszkadza. Trzeba bardzo uważać. Najczęściej negatywną reakcję wywołują tzw szwy rozpuszczalne
mziel52 pisze:Nie wiem, czy po takiej dużej operacji brzusznej to on ma szwy rozpuszczalne. To nie sterylka, tylko przewód pokarmowy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości