» Pt lis 29, 2024 11:12
Śląsk, pilne dom dla kota lub Fundacji Kociej Śląsk
Przepraszam nie zna ktoś jakieś fundacji, miejsca ,gdzie mieli by miejsce dla ok 5kg kocura w wieku 9 lat. Może jakiegoś miejsca z behawiorystą, albo znającym się na takich przypadkach z szansą na dobry dom ?
Właściciel zgłosił się do przychodni po ataku kota, wystraszony, miał tylko podrapane ręce, żądając ,żeby kota uśpić, kot był na obserwacji dwa tygodnie, regularnie szczepiony, odrobaczony, przychodził na pazurki. Badania krwi ma w porządku, test na białaczkę ujemny, nie wiadomo jak właściciel do niego podchodził, co się tam z nim dokładnie działo. Skąd miał kota ? przyniosła córka Pana, kot był żony, żony już nie ma Pan był sam. I po prostu się boi, przez ostatnie dwa tygodnie nic mu nie zrobił. Przyszedł do pokoju, i położył się z tego co zrozumieliśmy obok Pana, czy na Panu, i on się boi ,że go udusi, a jest sam w domu. ? Właściciel na lekach jakiś podobno. No ,ale po zakończeniu obserwacji, wrócił z kotem ,żeby go uśpić. I tu zainterweniowałam ja, bo nie mogłam dopuścić, żeby usypiać całkowicie zdrowego kota, nie wiadomo co się tam dokładnie wydarzyło, czy może kot się znudził, czy nie ma pieniędzy, dosłownie sytuacja trochę wyglądająca tak ,żeby się pozbyć. Niby podczas głaskania go drapnął. Kot przebywa tymczasowo u mnie, jest spokojny, je normalnie, podchodzi i głową delikatnie dotyka nogi, czy ręki, barankuje chodzi sobie, nie wykazuje oznak, że dostaje szału. Jest wystraszony ,ale ciekawy. Tylko tu się zaczyna problem bo nie za bardzo mam warunki ,żeby tego kota trzymać i tu pewnie się rzucą na mnie po co go wzięłam, nie było czasu na zastanowienie, bo po prostu już go by nie było. Chciałabym znaleźć dla niego dobry dom z odpowiednimi warunkami, życia od tak się nie odbiera, szczególnie ,że bardzo dziwne było to ,że właściciel nawet nie chciał robić mu żadnych badań, tylko od razu wiecie, no pozbyć się tak jakby problemu. A tarczyce wszystko ma dobre. Byłabym bardzo wdzięczna jakby ktoś mi podpowiedział jakieś miejsca ,gdzie mogłabym zapytać
Kocur 9 lat kastrowany
Szczepiony
Ostatnio edytowano Pt lis 29, 2024 14:41 przez
skydelan, łącznie edytowano 1 raz
19.07.2016 - 19.07.2019
Proszę o modlitwie dziękuję
naprawdę naprawdę naprawdę po stokroć wdzięczna za wsparcie