Najlepsza tania karma dla wolnożyjących kotków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2024 17:05 Najlepsza tania karma dla wolnożyjących kotków

Spotykam kilka "dzikich" kotków, którym chciałabym pomóc dokarmiając je. Proszę o polecenie taniej, ale w miarę wartościowej karmy, którą mogłabym im kupić. A może jakiś przepis na domowe ciepłe jedzonko "na mrozy"?

Patysia

Od: Pon gru 05, 2022 16:20

Post » Czw lis 21, 2024 23:24 Re: Najlepsza tania karma dla wolnożyjących kotków

Dla każdego co innego będzie "tanie" ale być może to będzie znośna cena na Twoją kieszeń... U mnie w Biedronce (nie wiem czy dotyczy to wszystkich sklepów) , od dłuższego czasu są w dobrej cenie dwa smaki kociej karmy - cena chyba 6,90 za puszkę 400 g. I opisany skład ma znośny, i koty chętnie jedzą. Moje domowe od dłuższego czasu ją dostają (niestety zeszliśmy z wiejskiej zagrody bo nawet te kilka złotych robi różnicy na puszcze , przy ilości 8 zwierząt )

Chodzi o Maxi Natural :
https://allegro.pl/oferta/mokra-karma-d ... 4718754965 (bo tu jakieś 8 zł za puszkę)
stacjonarnie mimo wszystko taniej i odchodzi koszt przesyłki.
Ostatnio edytowano Pt lis 22, 2024 23:31 przez ita79, łącznie edytowano 1 raz

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Pt lis 22, 2024 17:07 Re: Najlepsza tania karma dla wolnożyjących kotków

Ja na początku dawałam suchą Rafi w czarnym worku bo jest bez zbóż i wychodziło za 7 kg tanio za tę karmę.

O mokrych to może nie będę pisać bo ty wiele osób mnie krytykowało. Wszytko zależy od budżetu jaki możemy przeznaczyć na karmę i liczby kotków.

Są tanie karmy w puszkach ale one mają za to dużo sosu przez co trzeba ich nakładać trochę więcej. Karma Dolina Noteci jest twarda i można ją kroić łyżką czy widelcem, a ma dobry skład. Na allegro nieraz są promocje i wychodzi po ok 5zł za puszkę. Wiadomo jednak że jak kotków jest więcej to wtedy koszt zakupu karmy lawinowo rośnie.

Można dawać trochę suchej i trochę mokrej. Ja tak robię bo inaczej nie dałabym rady wykarmić kotów samą mokrą karmą.

Nie wiem czy chcesz karmić długoterminowo, ale w Urzędzie Gminy i Miasta lub Urzędzie Miasta powinni dawać trochę karmy na dokarmianie za darmo przynajmniej w okresie zimowym.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Pon lis 25, 2024 10:48 Re: Najlepsza tania karma dla wolnożyjących kotków

Patysia pisze:Spotykam kilka "dzikich" kotków, którym chciałabym pomóc dokarmiając je. Proszę o polecenie taniej, ale w miarę wartościowej karmy, którą mogłabym im kupić. A może jakiś przepis na domowe ciepłe jedzonko "na mrozy"?

Ugotowane i obrane udka-porcje rosołowe i ciepły rosołek.Żeby nie było suche.Można ugotować wątróbkę drobiową i lekko pomemłać-żeby nie były duże kawałki.

Do gotowania udek i porcji-można dodać trochę warzyw suszonych.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27