Myslę, że bardzo trudno dobrze/prawidłowo odpowiedzieć na tak zadane pytanie, bo zawiera ono za dużo niewiadomych.
Nic nie wiadomo o kocie -czy zdrowy/chory/uczulony/ jakie ma wyniki badań/i czy ma/ile ma lat/ itd itd/czy jest chudy, gruby , wesoły, smutny, ruchliwy czy ospały, doastaje czy nie -smaczki/jakies leki
Nie wiadomo czym karmisz -ani jakimi komercyjnymi karmami, ani jakim mięsem. Jak są kalkulatory do wyliczania suplementów/ czyli jeśli chcesz precyzyjnej odpowiedzi - no liczy się jakie mięso je/ a przedział jest ogromny i jaką karmę.
Ale nawet gdyby ktoś to wszystko wiedział i wrzucił do równania - to nie widząc kota/jego badań/ jego, za przeproszeniem, koopy i jego nastroju nie wiem czy by się ktoś odważył precyzyjnie ci odpowiedzieć.
Karmienie się dobiera do konkretnego kota. I się patrzy co kot na to; tak w ciemno, przez net, można radzić -ale może się trafi, a może nie.
jesli dajesz dobrą, w miarę, karmę,to bym dawała normanie to mieso bez suplementacji - jak dajesz 2 razy w tygodniu;
tez nie wiem co masz na mysli; czy dwa dni dajesz mieso, a le wtedy tylko jeden posiłek na dzień, a 5 dni marketową karmę
czy na dwa posiłki w tygodniu dajesz mieso; a pozostałe ok 15-20/ czyli ok 3-4 dziennie/ posiłków dajesz karmę
bo piszesz -
Tiramisu2001 pisze:C na razie dostaje 2 razy tygodniu po jednym posilku do syta, czyli dość sporo,
a jeden mięsny posiłek dla kota to jest niedużo /według mnie. Więc nie wiem co rozumiesz przez "sporo"
więc napisz jaki duzy kot i ile konkretnie tego dnia dostaje mięsa/jakiego i ile czegos inne/i konkretnie czego.
ale dawaj mięso mięśniowe /nie podroby/ na pewno nie watróbke
i bez kości
a takimi miksami suplementów jest taki problem, że tylko producent wie co tam naprawdę jest.
Nie krytykuje tego konkretnego, nie znam go.