Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Blue pisze:A napisz co badaliście z krwi? I co wyszło?
Badaliście tarczycę?
Specyficzną kocią lipazę?
Badaliście kał na strawności oraz pod kątem pasożytów w tym pierwotniaków?
Od kiedy utrzymuje sie ten problem?
Kocurek nie ma możliwości podgryzania np. jakiejś roślinki która drażni przewód pokarmowy?
Takie wyniki nerkowe u 15 letniego kota? Zadziwiająco niskie.
On cały czas ma te dolegliwości?
Chudnie?
Ile zjada dziennie i co je?
Dużo pije?
celka9999 pisze:Dlaczego zadziwiająco?
Blue pisze:celka9999 pisze:Dlaczego zadziwiająco?
Bo większość kotów w tym wieku ma je wyższe, także problemy jelitowe mogą podwyższać poziom mocznika.
koszka pisze:Usypiałam kilaktrotnie kotkę starszą niż Twój kotek,obecnie ma 17,5 roku ,3 tyg temu miała punkcję błony bębenkowej, w maju zaś uspienie do badania MRI. Kotka z przewlekłą niewydolnością nerek. Nic złego się nie stało. Z tym ,że my zawsze robimy echo serca przed uspieniem ktore zawsze wychodzi ok,ten kotek pewnie nie da sobie też tego badania wykonać, jak rozumiem. Jak mniemam badanie rtg czy usg nie trwają długi więc nie byloby długie uspiene ,co ma znaczenie na plus . Może da sobie zbadać chociaż ciśnienie żeby wiedzieć ,czy nie ma problemów z nadciśnieniem? Moja zawsze też jest płukana po uspieniu i jeszcze kolejnego dnia że względu na nerki.
celka9999 pisze:Dziękuję, faktycznie najrozsądniej będzie przetestować działanie gabapentyny jeszcze przed wizytą jak na niego zadziała.
.Mia. pisze:celka9999 pisze:Dziękuję, faktycznie najrozsądniej będzie przetestować działanie gabapentyny jeszcze przed wizytą jak na niego zadziała.
Obawiam się, że przetestowanie "na sucho" nic nie da.
W domu kot będzie spokojny, może aż nadto.
W lecznicy stres może (i najprawdopodobniej to zrobi) przełamać działanie gabapentyny jak u mojego Rudolfa.
Nic nie dało te 100 mg które mu podałam, do usg (i echa serca zaraz potem) musiał zostać "przyśpiony".
A i tak, będąc "przyśpiony"(wcześniej mając podaną gabapentynę) zrobił ze stresu kupę na badaniu usg.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 67 gości