Niechciana ciąża u kotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2024 21:37 Niechciana ciąża u kotki

Hejka, mam nadzieję że się czegoś dowiem a więc moja kotka zaszła w ciążę i pomimo że nie byłam z tym u weterynarza to jestem tego pewna bo brzuch jej urósł a tabletek antykoncepcyjnych nie dostawała już od paru miesięcy. Ostatnio kotka więcej je niż zawsze zjadła w ciągu lata i potrzebuje więcej atencji no i jej brzuch urósł jak już wspomniałam tyle że ja nie mogę zatrzymac tych kotów no i w ostateczności oddam je do schroniska czego bardzo nie chce ale nie mam wyboru. Jest jakiś sposób żeby kotka nie urodziła? Nie chce żeby jej się coś stało ale naprawdę nie mogę zatrzymać ani jednego malucha ;( proszę o radę!!!

shimip

Od: Pon lip 08, 2024 21:28

Post » Wto lip 09, 2024 5:26 Re: Niechciana ciąża u kotki

tak, jest sposób- sterylizacja aborcyjna. To jest częsta metoda, raczej każdy weterynarz jest w stanie ten zabieg wykonać.
Przy okazji rozwiążesz kwestię "niechcianych" ( sic!) ciąż u kotki definitywnie. Ale rób to jak najszybciej, im wyższa ciaża, tym zabieg bardziej obciążający.
Jak się nie ma wyboru- to się sterylizuje kotkę od razu, a nie czeka na ciąże, bezdomnych zwierzaków jest za dużo, a Ty właśnie dopuściłaś do tego,by kolejne maluchy poszerzyły potencjalnie to grono. Zajmij się tym jak najszybciej!!
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto lip 09, 2024 5:45 Re: Niechciana ciąża u kotki

shimip pisze:Hejka, mam nadzieję że się czegoś dowiem a więc moja kotka zaszła w ciążę i pomimo że nie byłam z tym u weterynarza to jestem tego pewna bo brzuch jej urósł a tabletek antykoncepcyjnych nie dostawała już od paru miesięcy. Ostatnio kotka więcej je niż zawsze zjadła w ciągu lata i potrzebuje więcej atencji no i jej brzuch urósł jak już wspomniałam tyle że ja nie mogę zatrzymac tych kotów no i w ostateczności oddam je do schroniska czego bardzo nie chce ale nie mam wyboru. Jest jakiś sposób żeby kotka nie urodziła? Nie chce żeby jej się coś stało ale naprawdę nie mogę zatrzymać ani jednego malucha ;( proszę o radę!!!

Błędnie sądzisz, że możesz oddać do schroniska kocięta, które urodziły się u ciebie w domu. Schroniska przyjmują bezdomne zwierzęta, a nie zwierzęta właścicielskie. :idea:

Dlatego posłuchaj rady maczkowej i jak najszybciej umów u weterynarza sterylkę kotki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29