hamak do obcinania pazurków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 11, 2023 13:44 Re: hamak do obcinania pazurków

Mamy, ale dopiero co kupiony i był tylko test na jednym kocie bez ocinania pazurków
Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 11, 2023 14:26 Re: hamak do obcinania pazurków

To masz jakiegos łagodnego kota.
Mój by mnie zeżarł zanim bym go w to cudo zapakowała.
Pazury obcinam regularnie, ale w 2 osoby. Kot przykryty ręcznikiem czy kocykiem, nie zrolowany, tylko przykryty i trzymany przez TŻeta. Wyciągam po jednej łapce , myk myk i nawet naburczeć nie zdąży, a jest to kot, któremu pazurów nie dawały rady obciąć 2 wetki z doświadczenie
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro paź 11, 2023 18:04 Re: hamak do obcinania pazurków

Ja też nie wyobrażam sobie moich kotów w takiej sytuacji, też obcinam w dwie osoby : jedna daje smaczki- albo uwielbianą pastę odkłaczającą druga tnie byle szybciej :D Wetom w ogóle nie pozwalam obcinać pazurków.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw paź 12, 2023 12:32 Re: hamak do obcinania pazurków

Mój u weterynarza był tak przerażony że weterynarz obcinając pazurki stwierdził że kot jest tak sparaliżowany strachem że dałby sobie obciąć nie tylko pazurki ale całą łapkę. Niestety w domu prycha, szarpie się. Dwie osoby całe mokre a kot bez obciętych pazurków. Drogie to nie jest więc może spróbuję.

citrix

Od: Czw sie 05, 2021 10:38

Post » Czw paź 12, 2023 14:19 Re: hamak do obcinania pazurków

andorka pisze:To masz jakiegos łagodnego kota.
Pazury obcinam regularnie, ale w 2 osoby. Kot przykryty ręcznikiem czy kocykiem, nie zrolowany, tylko przykryty i trzymany przez TŻeta. Wyciągam po jednej łapce , myk myk i nawet naburczeć nie zdąży, a jest to kot, któremu pazurów nie dawały rady obciąć 2 wetki z doświadczenie

Rudzia jest spokojnym kotem to dlatego została wybrana do testu.

Ja zwykle obcinam tak - kota sadzam na kolanach, opieram o siebie pleckami, łapki z przodu i po jednej pozbawiam pazurków
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 12, 2023 15:53 Re: hamak do obcinania pazurków

Fajny patent, ale jak pomyślę, że musiałabym najpierw je w to ubrać, to mi się wydaje, że łatwiej obciąć trzymając kota
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw paź 12, 2023 17:12 Re: hamak do obcinania pazurków

mir.ka pisze:

Rudzia jest spokojnym kotem to dlatego została wybrana do testu.

Ja zwykle obcinam tak - kota sadzam na kolanach, opieram o siebie pleckami, łapki z przodu i po jednej pozbawiam pazurków

Zazdroszczę, a tylko jednego kota miałam, co tak było można pazurki obcinać. Biedna moja Felusia podawała łapki do obcinania pazurków jak prawdziwa dama.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Czw paź 12, 2023 22:19 Re: hamak do obcinania pazurków

mir.ka, to ja czekam na relację jak działa :mrgreen:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro lip 17, 2024 8:32 Re: hamak do obcinania pazurków

Hamak unieruchamia kota, co ułatwia precyzyjne obcinanie pazurków bez ryzyka przypadkowego zranienia.

brickstiding

Od: Śro lip 17, 2024 8:29

Post » Pt wrz 20, 2024 12:19 Re: hamak do obcinania pazurków

aania pisze:
mir.ka pisze:

Rudzia jest spokojnym kotem to dlatego została wybrana do testu. rice purity score

Zazdroszczę, a tylko jednego kota miałam, co tak było można pazurki obcinać. Biedna moja Felusia podawała łapki do obcinania pazurków jak prawdziwa dama.

Wygląda na to, że masz świetne sposoby na przycinanie pazurów kota! Mój kot jest dość aktywny, więc obcinanie pazurów zawsze stanowi wyzwanie. Rudzia musi być bardzo posłusznym kotem! Pamiętam też mojego poprzedniego kota, bardzo miło było obcinać mu pazury. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie najlepszy sposób dla swoich kotów!

felixandrea

Od: Pt wrz 20, 2024 12:15