Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2022 16:26 Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Znalazłam coś takiego:
https://www.otwarteklatki.pl/blog/pomoz ... z-less-box
Może ktoś zechce pomóc w ten sposób? I zrobić miejsce w szafie?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 28, 2022 16:27 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Bardzo fajna inicjatywa!
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

Post » Czw lip 28, 2022 19:50 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Jolu, wybacz ale ...
Byłaby to bardzo fajna inicjatywa gdyby była wiarygodna.
Ja w takie cuda nie wierzę i wolę pofatygować się do paczkomatu (często koszt przesyłki biorę na siebie, jeśli jestem pewna, że to na zwierzęta lub to osoba z naszego forum) lub spakować w reklamówkę, postawić obok śmietnika ... znika po kilku minutach. Wiadomo, że "śmietnikowa" opcja nie pomoże zwierzakom. Za to chociaż ludziom w potrzebie na pewno pomoże.

PS: ludzie to też zwierzęta :D .
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lip 28, 2022 20:17 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Otwarte klatki to organizacja działająca od dawna, podpisałam kiedyś przed laty ich petycję i od tej pory przysyłają mi maile z informacjami o różnych działaniach, inicjatywach. Wydają mi się wiarygodni, dlatego podalam link. Dla niektórych (jak dla mnie) problemem jest właśnie zatachanie paczki do paczkomatu albo na pocztę. A przy zamkniętym podwórku postawienie czegoś "przy śmietniku" spowoduje prawdpdobnie, że rzeczy wylądują na wysypisku. Kiedys przychodzili tu grzebiący w śmietnikach, teraz ich nie ma.
Ale oczywiscie każda forma jest dobra, żeby pomóc potrzebującym :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 28, 2022 20:26 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

jolabuk5 pisze:Otwarte klatki to organizacja działająca od dawna, podpisałam kiedyś przed laty ich petycję i od tej pory przysyłają mi maile z informacjami o różnych działaniach, inicjatywach. Wydają mi się wiarygodni, dlatego podalam link. Dla niektórych (jak dla mnie) problemem jest właśnie zatachanie paczki do paczkomatu albo na pocztę. A przy zamkniętym podwórku postawienie czegoś "przy śmietniku" spowoduje prawdpdobnie, że rzeczy wylądują na wysypisku. Kiedys przychodzili tu grzebiący w śmietnikach, teraz ich nie ma.
Ale oczywiscie każda forma jest dobra, żeby pomóc potrzebującym :D

Jolu, jeśli masz zaufanie do tej organizacji to ja chętnie skorzystam. Myślałam, że to nowe coś. Moje bazarkowe próby nie bardzo się powiodły a wiele rzeczy zagraca mi mieszkanie.
Dla kotów miejsca brak :D :placz: (To śmiech przez łzy :ryk: )
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lip 28, 2022 22:08 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Fundacje Otwarte klatki istnieje dekadę i jest, o ile mi wiadomo, wiarygodna: https://www.otwarteklatki.pl/o-nas/?gcl ... zPEALw_wcB
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

Post » Czw lip 28, 2022 23:52 Re: Można zrobić miejsce w szafie i pomóc zwierzętom

Do mnie już parę lat przysyłają maile o swojej działalności (petycje zawsze podpisuję, tyle, że wspierać już nie daję rady :( )
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5