Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Myszorek pisze:czy oprócz usg, były badania krwi rozszerzone? Robi sie ciepło, koty moga jeść mniej, moje 2 tak maja, wybredne sa na maksa. jednak jedzą . Ile wazy kotek i ile mniej więcej tej karmy zje, on je karme suchą, czy tylko mokrą, czy to i to. Zalezy tez jaka karme mokra je. jesli to jest karma premium, czyli ma ponad 70 % mięsa i podrobów, to może tej karmy zjeść mniej, bo jest dobrej jakośći. Niestety Whiskass, to badziewie, jednak jak tylko na razie ta je, to podawaj, ważne żeby jadł. Ja bym o ile nie miał robionej kotek- zrobiła morfologie podstawe plus rozszerzenie , keratynina, mocznik, parametry wątrobowe, trzustkowe. pewno u weta mają jakies profile, wiem, że geriatryczny ma duzo opcji. Mocz też bym zaniosła do badania. On jet wychodzący, odrobaczany był?. jesli badania wyjda ok, to staraj sie podawać karmę lepszej jakości, może mieszaj tą z tą. Niestety jak kot się do takiego kociego fast fooda przyzwyczai, to ciężko potem zejść na dobrej jakości karmę.
mimbla64 pisze:Kiedy mój kot wychodził z zatkania to dostał leki na żołądek.
To był controloc.
Lekarka powiedziała, że po poście może mieć problemy z żołądkiem powodu kwasów żołądkowych.
I faktycznie powrót do normalnego jedzenia trochę trwał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 87 gości