Sprawdzony preparat na nicienie plucne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 11, 2021 12:28 Sprawdzony preparat na nicienie plucne

Witam.Czy macie jakies sprawdzone preparaty przeciw nicieniom plucnym?,zalezy mi bardziej na takim co tlucze tylko to,nie chcialabym takiego w kropelkach na skore,bo koty nie maja pchel kleszczy.Mam w domu Advocate,tylko wolalabym cos konktetnie na nicienie plucne.Generalnie chce dobry preparat,ktory macie sprawdzony w przypadku nicienia plucnego.Bede wdzieczna za kazda sugestie i rade.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Sob gru 11, 2021 12:49 Re: Sprawdzony preparat na nicienie plucne

A jakie masz ale w stosunku do Advocata?
Poza tym że działa także na inne pasożyty?
To nieco dziwny zarzut bo kojarzy się z szukaniem antybiotyku działającego tylko na gronkowca złocistego, bo innych bakterii w ranie nie ma.

Advocat akurat jest bardzo skuteczny na nicienie płucne. W czym przeszkadza to że działa także na pchły?
Pamiętaj jedynie że w przypadku nicieni płucnych leczenie musi odbywać się pod okiem weta i lepiej leku nie podawać w piątek np. jeśli mieszkasz w miejscu gdzie w weekend trudno o dostęp do lekarza.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob gru 11, 2021 15:58 Re: Sprawdzony preparat na nicienie plucne

Chodziło mi o to, żeby miał w swoim składzie lek jak najmniej chemii, tzn. zeby nie miał tego co zabija pchły i kleszcze, bo ona ich nie ma. jednak jak ten adwocat jest dobry to zastosuję go, kot ma jeszcze steryd to pod osłona sterydu, tak jak radziłaś, miałam to zrobic w tym tygodniu, ale wet kazał sie wstrzymac , bo wyszła jej podwyższona kreatynina, 2,1, a norma 1,8. genaralnie to kazał mi zrobic badanie metodą Baermanna, bo ono wykrywa nicienie. metoda flotacji była robiona i nic nie wyszła, ani pasozyty , ani pierwotniaki.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34