Kot zaczął sikać.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2021 14:00 Kot zaczął sikać.

Witam, u mojej kotki pojawił się problem. Dzień w dzień około 4 rano kotka zawsze mnie budziła, dostawała jeść, pogłaskała się i szła dalej spać. Od jakiegoś czasu jestem tak padnięty po pracy, że olewam zaczepki kotki w nocy. Kotka zaczęła sikać, zawsze w tym samym miejscu ( pod szafką ze smakołykami ) i tylko nad ranem. W ciągu dnia załatwia się normalnie do kuwety. Czy to czysta złośliwość rudej kocicy czy jakiś niepokojacy objaw?

Vadarel

Od: Sob sie 07, 2021 18:04

Post » Pt paź 29, 2021 15:12 Re: Kot zaczął sikać.

Po pierwsze czytając tytuł wątku mam ochotę pogratulować :ryk: .

Po drugie zapamiętaj raz na zawsze - koty nie sikają w dziwnych miejscach że złośliwości! Nigdy! Prędzej albo coś jej dolega albo aż tak się zestresowała zmianą rutyny, że że strachu zaczęła posikiwać pod szafą.
Na początku doradzam sprawdzenie krwi, moczu, nerek i pęcherza u weta (czy nic się tam złego nie dzieje) i... podkłady dla dzieci pod szafę. Przynajmniej podłoga nie będzie cierpieć do czasu rozwiązania problemu :lol: .
A, i może zerknąć w oczy - czy ona w ciemnościach nie ma problemu ze znalezieniem kuwety (to pierwsze co ślepnie u kota)

Jeżeli wet nic nie wykryje (chociaż polecam wstawić tutaj wyniki badań, forumowicze potrafią być bardziej dociekliwi :twisted: ) to trzeba będzie przemyśleć problem stresu

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51