Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 22, 2021 19:33 Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Państwo poratują, jesteśmy w kropce.

Już raz to było grane i prawdopodobnie powtórka z rozrywki - sprawa wygląda na ropień przy zębie (jest opuchlizna, rasowy smrodek, kot bez apetytu i wrzaski przy próbie dotykania paszczy). Bardzo chcemy do weta, ale wujek gie nie bardzo pomaga, a w Jeleniej jesteśmy od niedawna i się jeszcze nie orientujemy. Dwie lecznice wydają się być czynne w niedziele (4łapy i Erjot). Nie widzę ani jednej czynnej 24h. Ktoś wie, jak to wygląda? Czy covidowo się umawiamy telefonicznie czy z nagłym szajsem jedziemy i już?

Czy kotu można jakoś pomóc doraźnie, żeby mniej bolało do czasu wizyty?

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Sob maja 22, 2021 20:08 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Takie wujek Google podpowiada
Ostoja. Lecznica weterynaryjna. Pogotowie całodobowe
Wiejska 93
Jelenia Góra (Jelenia góra)
75 643 95 10

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Sob maja 22, 2021 20:50 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Wujek jest kłamczuchem! Na stronie lecznicy:
Godziny pracy
pon.-piątek....... 9.00-18.00
sobota............... 9.00-15.00
niedziela........... NIECZYNNE

Jutro od 8.00 jest otwarta klinika Erjot, tyle już wiem. Na poniedziałek mam wetkę pod domem już ogarniętą; była wstępna konsultacja telefoniczna, rano pojedziemy do kotologa się pokazać, generalnie recydywa, więc temat znany. Tylko szkoda mi tej małej zmory, bo to przecież boli. Ech.

kaa7

Post » Sob maja 22, 2021 22:49 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

W JG mogę polecić 4 Łapy. W sb i ndz pracują. Sobota 8:00-18:00, niedziela ( ostry dyżur) 10:00-14:00 Tel. 531 229 944. To ich strona: http://www.4lapy.jgora.pl/?aktualnosci

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

Post » Nie maja 23, 2021 6:56 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

teesa pisze:W JG mogę polecić 4 Łapy. W sb i ndz pracują. Sobota 8:00-18:00, niedziela ( ostry dyżur) 10:00-14:00 Tel. 531 229 944. To ich strona: http://www.4lapy.jgora.pl/?aktualnosci

Czterech Łap absolutnie nie polecam. Nie polecam też Erjotu.
Za to mogę polecić Ostoję oraz przychodnię Medicot.
I tak: rzeczywiście nie ma lecznicy całodobowej w Jeleniej Górze. A i w niedzielę jest problem...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie maja 23, 2021 7:32 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

:roll: Dzięki :) Cóż, dziś nie bardzo jest wybór, są tylko te dwie. Kot akurat dzisiaj zachowuje się zupełnie normalnie, ociera paszczą o wszystko, ma apetyt, bystre spojrzenie (haha, ściemniara!) i wygląda jak milion dolców; nie wiem, co miałabym powiedzieć na ostrym dyżurze :roll:

A jak już tak polecacie lub nie, to co powiecie o Pluto w Cieplicach? Opinie wszędzie widzę dobre, wczoraj do mnie wetka stamtąd oddzwaniała wieczorem, trochę uspokoiła. Wydawała się bardzo w porządku i jutro idziemy, niezależnie od tego, co kot będzie udawał.

kaa7

Post » Nie maja 23, 2021 8:29 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Pluto nie za bardzo znam. Chyba jest tam doktor Ania? Al3 pamiętam z tego, co mi koleżanka opowiadała, że chyba w miarę ok.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 23, 2021 8:51 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Bastet pisze:
teesa pisze:W JG mogę polecić 4 Łapy. W sb i ndz pracują. Sobota 8:00-18:00, niedziela ( ostry dyżur) 10:00-14:00 Tel. 531 229 944. To ich strona: http://www.4lapy.jgora.pl/?aktualnosci

Dlaczego masz zastrzeżenia do 4 Łapy? Mojego Blusia wyciągnęli zza TM z wielkim oddaniem. Wcześniej innego kota, Groszka, Erjot za TM wyeskpediował, zdarłszy uprzednio ze mnie ile tylko się dało.

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

Post » Nie maja 23, 2021 9:24 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

teesa pisze:
Bastet pisze:

Dlaczego masz zastrzeżenia do 4 Łapy? Mojego Blusia wyciągnęli zza TM z wielkim oddaniem. Wcześniej innego kota, Groszka, Erjot za TM wyeskpediował, zdarłszy uprzednio ze mnie ile tylko się dało.

Nie stosują żadnych procedur zakaźnych, mając na leczeniu koty z panleukopenią. Chodziłam do nich z chorym kotem dwa lata temu. W poczekalni, gdzie ja chodziłam skażonymi butami, ludzie puszczali koty po podłodze albo przychodzili z kotem na ręku bez kontenerka. Panie doktor nie zwróciły uwagi właścicielom, że tu jest chory kot na wirusówkę i że muszą piłować zwierzaków. A jak ja to powiedziałam, to była wielka obraza majestatu i mnie zjechały.
Potem okazało się, że ten kot, co był na rękach u właściciela, zaraził się pp.
Przy leczeniu moich tymczasów na pp nie zrobili im ani razu morfologii. A to trzeba przecież kontrolowac często. Aby wiedzieć, czy białe krwinki nie spadają. Kot umarł.
Choremu kotu na pp nie chcieli robić kroplówek dożylnych. Tylko podskórne. A one się nie wchłaniały.
Podloga, ile razy przyszłam do nich, była brudna okropnie.

Powiem tak. Bardzo cenię dr Adama i jego żonę tam. Ale oni tam już tylko wykonują zabiegi. Bardzo rzadko przyjmują normalnie pacjentów. A szkoda.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie maja 23, 2021 9:31 Re: Chyba ROPIEŃ - Jelenia Góra wet 24h? Ratunku.

Tak, w Pluto jest doktor Ania. Przez telefon zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Już sam fakt, że jak napisałam sms, zadzwoniła w sobotę wieczorem, żeby zapytać co się dzieje - to się raczej rzadko zdarza. Jutro sprawdzimy na żywo, chociaż mała zmora bardzo przekonująco udaje, że absolutnie nic jej nigdy nie było.

kaa7