OTWOCK - zaginęła Frelka....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2020 21:25 OTWOCK - zaginęła Frelka....

nawet nie wiem co napisać...zaginęła Frelka, moja była tymczasowiczka

Zaginęła w Otwocku..nie znam kompletnie tego miasta więc skopiuje z wątku na FB

"W okolicach świerk / Jabłonna zaginęła kotka, Biała w liczne duże czarne plamy, ostatnio widziana 6 maja o godzinie 5:00 nad ranem. Teraz coś o kotce wabi się frelka, jest drobniutka, ponad połowę swojego życia spędziła w bloku, boi się dużych powierzchni jak i nieznajomych ludzi.
Jeżeli ktoś ją widział lub ma jakieś informacje które by pomogły proszę dzwonić pod ten numer telefonu : 720 770 702
Lub kontaktować się przez Messenger - Michalina Cz "

i link do ogłoszenia na FB https://www.facebook.com/groups/Otwock/ ... 818186648/

Minął już miesiąc od zaginięcia, niestety ja dowiedziałam się o tym kilka dni temu. Schronisko podobno powiadomione, jeśli ktoś jest tu z Otwocka to proszę rozejrzyjcie się, jak macie zaprzyjaźnionych karmicieli popytajcie czy nie mają nowego kota do dokarmiania.

Oto Frelka Obrazek
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro cze 10, 2020 6:00 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

ASK@ jest z Otwocka,może podpytaj

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro cze 10, 2020 6:05 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

Udostępniłam na Zaginione/znalezione Warszawa i okolice
https://www.facebook.com/groups/Zaginio ... 113762021/

Napisz tam też może tę historię, że to twój były tymczas.

G0cha

Od: Nie sie 05, 2018 12:26

Post » Śro cze 10, 2020 9:34 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

Jestem z Otwocka ale to daleko ode mnie. Bez auta ni rusz. Niestety, obecny stan zdrowia nie pozwala ruszyć się.
Roześlę po znajomych karmicielach

Właścicielka lub ty winniście skontaktować się ze schroniskiem w Celestynowie, TOZ-em i Otwockim Towarzystwem Przyjaciół Zwierząt ( Ty sama możesz to zrobić również) OTPZ ma umowę z miastem na opiekę nad kotami wolno bytującymi. Ja jestem u nich zablokowana. Może do nich trafił.
W Falenicy jest Azyl pod psim aniołem- ich też trzeba powiadomić. Otwockie koty tam bywają wywożone przez przyjezdnych. Podeślij im plakat.

Poza tym jest wiele grup otwockich na fb i tam też trzeba dodać. Nie tylko na tej jednej.
Nie wiem jak Jabłonna stoi z urzędami. Czy ma własne czy podlega pod Otwock. W obu przypadkach trzeba się skontaktować z działem Środowiska i przesłać plakat, zgłosić zaginięcie kotki. Oni (koniecznie trzeba na to napierać) powiadomią okolicznych karmicieli, tym którym rozdają karmę.
Niech właścicielka prześle tobie ulotkę/ogłoszenie jakie wywiesiła byś od siebie mogła to załatwić. Roześlij je do wszystkich lecznic w okolicy i nie tylko. Dużo nas jeździ na Białobrzeską, Multivet, Sfora, Witolińska , na Panny Wodnej w Radości ...w Warszawie.
Adresy znajdziesz na fb.
Właścicielka winna rozwiesić ogłoszenie nie tylko w okolicy ale i dalej. Otwock/Karczew ma obecnie sporo galerii handlowych, centrów ... Ludzie się przemieszczają, czytają. Wszędzie tam (Biedronki , Pepko, rossmany...) winny ogłoszenia wisieć. Tak jak przy poradniach, szpitalach, kościołach, cmentarzach, przystankach, stacji kolejowej, pizzeriach, "chińczykach" , kawiarenkach. W Otwocku są bazary we wtorek, piątek i sobota. Gromadzi wiele ludzisk. Tam też powinny zawisnąć. Niczego takiego nie ma bo bym dostała informację od znajomych kociarzy.

Moja kota zaginęła wiele kilometrów ode mnie i wiele załatwiałam mailowo np. powiadomienie lecznic w okolicy , schronisk, fundacji...
Kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro cze 10, 2020 9:44 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

Z fb wynika, że była kotem wychodzącym. Nie wiem jak daleko od przelotowej drogi mieszkają. Nie jest szeroka ale ruchliwa. Wszyscy nią jeżdżą by wydostać się lub wrócić z pracy. Winni szukać po okolicznych posesjach. Sprawdzić czy nie zamknięto jej w jakiejś komórce, garażu, piwnicy...
Naszykować ulotki i wrzucać do skrzynek.
I szukać, szukać...
Obrazek

ASK@

Post » Śro cze 10, 2020 19:34 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

ASK@ dzięki wielkie za wszelkie rady.

berni

Post » Pon cze 15, 2020 12:29 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

Wiadomo coś.
Dziś byłam pod carrefour obok mnie. Wracałam z apteki. Bardzo popularnej. Ludzi od groma. Cały Otwock i okolica. Bo obok jest i Rossman i lody i kawiarenka Sosenki ( nie tylko)i park miejski z atrakcjami dla dzieci i skate park i kościół i szpital i pizzeria (nawet dwie po każdej stronie parku). Ludzie tamtędy idą na cmentarz miejski. Zero ogłoszeń. Szkoda.
Takich miejsc jest w okolicy kilka. Tam wszystko winno wisieć.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 23, 2020 8:51 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

coś w temacie wiadomo ?
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 23, 2020 17:56 Re: OTWOCK - zaginęła Frelka....

nic, czekałam na ogłoszenia żeby wydrukować, to na razie nic nie dostałam.

Kontaktowałam się z "Koty z Promyka" - niestety nie było u nich takiej kotki, na swojej stronie fb umieścili ogłoszenie o Frelce.
https://www.facebook.com/kotyzpromyka/p ... 5545241584

Pisałam też już do Otwocki Zwierzyniec...

berni