Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
21kasia21 pisze:Witam,
Aktualnie mamy siatkę transparentą ze sztangami, ale musimy ja zdjąć na dniach (pismo ze spółdzielni) i szukam alternatywy...
Blue pisze:A pergole uzupełnione siatką?
https://2.bp.blogspot.com/-56D9DfrkZPw/WAYVG5pvU5I/AAAAAAAABgo/cut2W3uC6b0V-FtN4WuV1KfsDQ0DPdXyQCLcB/s1600/IMG_0451.JPG
W donicach można by wysiać trawę dla kotów i posadzić jakieś bezpieczne dla nich drzewko na odczepnego
Przy okazji ślicznie będzie
Z przodu, coby z balkonu klatki nie robić - można dać cienką siatkę rozpiętą na pergolach.
mimbla64 pisze:21kasia21 pisze:Witam,
Aktualnie mamy siatkę transparentną ze sztangami, ale musimy ja zdjąć na dniach (pismo ze spółdzielni) i szukam alternatywy...
Co to znaczy siatkę ze sztangami?
No i dlaczego musicie zdjąć? Jeśli to nie jest konstrukcja stała, to spółdzielnia nie ma prawa Wam zakazać niczego.
Ja mam konstrukcję, która nie jest mocowana do elewacji w żaden sposób i nie prosiłam o pozwolenie na jej zamontowanie.
https://www.facebook.com/mimbla.gg/medi ... 905&type=3
Ulia pisze:Mieszkam w Krakowie, w obszarze uznanym za dobro kultury (reprezentatywny przykład urbanistyki socrealizmu)i by uniknąć niejasnych sytuacji przed montażem siatki napisałam wniosek do Miejskiego Konserwatora Zabytków, który się nie wniósł zastrzeżeń. Pismo przesłałam do administratora budynku i po sprawie. Oczywiście gorzej byłoby gdyby Konserwator się nie zgodził... Mogę podesłać pismo moje pismo.
mimbla64 pisze:Czyli masz coś podobnego do mojego zabezpieczenia.
Że też ludziom przeszkadza, naprawdę.![]()
Koleżanka ma bardzo mały balkon i zrobiła dla kota wolierę tylko do wysokości barierki.
Oczywiście dorosła osoba na balkon nie wyjdzie w takiej sytuacji.
Blue pisze:Ta siatka nie sięga dachu?
kwiryna pisze:Po tej siatce da się wyjśćtrzeba by ją wyżej zamontować.
Ja miałam problem z dozorcą. ,,Kazał" zdejmować siatkę, próbował awantury robić. Tyle, że my wcześniej złożyliśmy pismo do administracji i naskoczyć nam mógł. Czyli warto uderzać do różnych osób i pisać, pisać, pisać. Najlepiej to się dziećmi podeprzeć - o kotach w ogóle nie wspominaćJak nie masz swoich to odwiedzają Cię wnuki, siostrzeńcy czy kto tam jeszcze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: smoki1960 i 53 gości