Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tabo10 pisze:Ale czy dajecie surową czy gotowaną?
ser_Kociątko pisze:Ale jeśli chodziło jej o wirusa to jest niekonsekwentna dlatego że psy też mogą się nim zarazić.
Chyba że o coś innego.
ser_Kociątko pisze:Niby tak,
ale żeby się pozbyć wirusa z mięsa trzeba by gotować minimum: "Powodowana jest przez wirusa Herpesvirus suis typ 1 (SHV-1). Nie jest on wytrzymały na wysoka temperaturę. Gotowanie mięsa przez 30-40 minut lub poddanie je działaniu temperatury minimalnej 100° C dezaktywuje wirusa. Niskie temperatury nie wpływają na jego aktywność- zima posiada zdolność do zakażania nawet przez 40 dni."
Osobiście nigdy nie gotowałam dla psa/kotów mięsa tak długo ani w wyzszej temp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: JustinModia, kasiek1510 i 414 gości