No właśnie...sama piszesz, że do mięsa dla ludzi pakuje się różne rzeczy, niepożądane.ewkkrem pisze:Kazia pisze:A ja wiem dokładnie, co swoim kotom daję
No nie byłabym taka pewna To, co pakuje się do mięs - które kupujemy jako "czyste mięso" to inny temat. Faszeruje się mięso głównie soloną wodą (dla zwiększenia wagi) i dodatkowo sól konserwuje i zatrzymuje wodę, co znowu zwiększa wagę. .
Ponadto odkaża się mięsa i wędliny np. nadmanganianem potasu (tzw.:kali). Głównie te droższe.
Poza tym zastanawia mnie czemu mielone mięso jest tańsze od jego, niezmielonego, odpowiednika? Odpowiedź nasuwa się sama .
To teraz wyobraźmy sobie, co się pakuje do karmy dla zwierząt.
A nie uwierzę, że karma dla zwierząt jest świeższa, z lepszych części zwierzaka/lepszych części roślin/prima sort innych wypełniaczy - i wyjściowo ma lepsze normy, niż mięso/jedzenie dla ludzi. I że nie zawiera żadnych konserwantów.
I że jest lepiej kontrolowana, przy tych i tak niższych wymaganiach.