No właśnie...sama piszesz, że do mięsa dla ludzi pakuje się różne rzeczy, niepożądane.ewkkrem pisze:Kazia pisze:A ja wiem dokładnie, co swoim kotom daję
No nie byłabym taka pewnaTo, co pakuje się do mięs - które kupujemy jako "czyste mięso" to inny temat. Faszeruje się mięso głównie soloną wodą (dla zwiększenia wagi) i dodatkowo sól konserwuje i zatrzymuje wodę, co znowu zwiększa wagę. .
Ponadto odkaża się mięsa i wędliny np. nadmanganianem potasu (tzw.:kali). Głównie te droższe.
Poza tym zastanawia mnie czemu mielone mięso jest tańsze od jego, niezmielonego, odpowiednika? Odpowiedź nasuwa się sama.
To teraz wyobraźmy sobie, co się pakuje do karmy dla zwierząt.
A nie uwierzę, że karma dla zwierząt jest świeższa, z lepszych części zwierzaka/lepszych części roślin/prima sort innych wypełniaczy - i wyjściowo ma lepsze normy, niż mięso/jedzenie dla ludzi. I że nie zawiera żadnych konserwantów.
I że jest lepiej kontrolowana, przy tych i tak niższych wymaganiach.