» Śro cze 07, 2017 8:31
Kotka po 2 tygodniach przestała karmić kociaka
Witam.
Dwa tygodnie temu kotka mojej babci urodziła kociaka, kotka była zaszczepiona, mimo to zaszła w ciąże. Babcia rozmawiała z weterynarzem i zalecił po urodzeniu się kociaka zaszczepić ją po paru dniach ponownie. Maluszek ma już 2 tygodnie a ona teraz wymyśliła sobie, że przestanie go karmić. Tydzień temu została zaszczepiona. Nie mam pojęcia czy to wina tego szczepienia, wydaje nam się, że nie ma pokarmu. Dzisiaj rano maluszek przeraźliwie piszczał więc babcia podała mu przez strzykawkę trochę krowiego mleka. Mamy świadomość, że to nie najlepsze rozwiązanie, ale babcia płakała i sama już nie wiedziała co ma zrobić. Mieszka na wsi i nie blisko tu do jakiegokolwiek sklepu.
Proszę o jakieś porady, jakie mleko powinna babcia zakupić. Ona bardzo chce spróbować go wykarmić, tak mi jej szkoda i maluszka oczywiście też, ja wyjechałam na studia i nie zbyt mogę teraz jej w tym pomóc, ale proszę was o rady. Czy nan 2 albo nan 1 będzie odpowiednie?
Czytałam jakieś przepisy na internecie na to mleko i tam dodawali żółtko. Mogę wiedzieć dlaczego? I czy to nie zaszkodzi? Oczywiście żółtko zmieszane z mlekiem nie samo.
Proszę nie zlinczujcie nas za to, że kotka jest niewysterylizowana. Na pewno będzie.
Pozdrawiam.