znaczenie(?) w łóżku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 08, 2017 13:44 znaczenie(?) w łóżku

Cześć!

Mamy problem z kotem - w sumie chyba od początku kiedy się u nas pojawił. Kot zawsze wokół 'siusiaka' miał nieco brudno (żółto) - byliśmy z tym u wet, zbadaliśmy mocz, zrobiliśmy usg nerek i dróg moczowych - wszystko ok. Stanęło na tym, że kot po prostu jest z tych, którzy nie dbają o higienę. Normalnie sika w kuwecie, nigdy nie zdarzyło się by NASIKAŁ poza kuwetę ale... raz na jakiś czas - w sumie nie codziennie, może raz na tydzień - jest tak, że wskakuje do łóżka i zawsze tylko na prześcieradle robi mokrego kleksa takiego 1,5cm x 1,5 cm. Przed chwilą zauważyłem, że zrobił takiego 'kleksa' na sofie... Macie jakieś pomysły ?:(

Kot jest kastrowany.

ratunku

pzdr
m

marrconi

Od: Śro lut 15, 2017 8:49

Post » Sob kwi 08, 2017 14:35 Re: znaczenie(?) w łóżku

Ja myślę, że to nie znaczenie, ale pozostałość moczu po skorzystaniu z kuwety. Znaczenie pozostawiłoby dużo większy ślad. Przyuważyliście może czy to się zdarza właśnie po toalecie? Piszesz, że często na siusiaczku jest jakaś wydzielina. Jakieś krople moczu mogą pozostać nań, właśnie z tą wydzieliną.
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Sob kwi 08, 2017 14:40 Re: znaczenie(?) w łóżku

Mamy wrażenie, że robienie tych plamek to nie są pozostałościami po sikaniu.

Wydaje mi się, że gdyby to była plamka po sikaniu to nie była by tak równomierna, była by gdzieś bardziej widoczna i gdzieś mniej. A ona jest równomierna. Nie ma żadnej smugi.

Mam wrażenie jakby robił to celowo, po takim 'zaznaczeniu' zawsze ma dużo bardziej brudno w okół siusiaka - może się zmusza, pryska i sam siebie brudzi ?: (

A czy Wasze koty zostawiają ślady po sikaniu ? - mam brytyjczyka, więc to jest chyba środnio długie

edit.
dodam tylko, że posikaniu jest naprawdę brudny - czasem po 2-3 cm od siusiaka

marrconi

Od: Śro lut 15, 2017 8:49

Post » Sob kwi 08, 2017 17:00 Re: znaczenie(?) w łóżku

Naszemu Stasiowi czasem się zdarza, że kropelki moczu spadają jak wychodzi z kuwety. Ale nie wynosi ich poza łazienkę, zostają na płytkach obok kuwety. Natychmiast przystępuje do czyszczenia "zakroplonych" części ciała :ryk:
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07