Czym karmić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2016 21:33 Czym karmić?

Prośba o pomoc, jaką karmę wybrać dla wolnożyjącej kotki po sterylizacji. Czy najlepsza będzie karma dla kastratów czy dla kociąt czy może Adult. Kupuję jej Smillę.
Tam dom Twój, gdzie kot Twój!

Serenity

Od: Wto sie 19, 2014 23:03

Post » Pon maja 30, 2016 21:36 Re: Czym karmić?

Ja nie pomogę w sprawie żywienia kastratów, ale na pewno doradzę prośbę do moderatorów o przeniesienie wątku na Koty. Tam uzyskasz szybciej pomoc.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto maja 31, 2016 9:27 Re: Czym karmić?

NIe ma potrzeby kupowac karmy dla kastratow. Pytanie zreszta co to znaczy akurat w tym przypadku. Jesli light to bez sensu, jesli zakwaszajace a jej pecherz dziala ok to tym bardziej bez sensu, ja bym wybrala adult... nie znam tej karmy.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto maja 31, 2016 11:03 Re: Czym karmić?

Hej :)
Dla kotki wolnożyjącej najlepiej karmę, która jest kaloryczniejsza. Czyli dla dorosłego kota, bądź dla kotów wychodzących. To, że jest po sterylizacji nie znaczy, że musi mieć mniej kaloryczną karmę. W przypadku kota domowego, który ma skłonności do tycia to może i by taka karma się sprawdziła. Wg mnie wybierz taką karmę, która po prostu jest dobra. Smilla, Sanabelle, Applaws, Purizon - nie wiem do jakich karm masz dostęp. Na pewno wystrzegaj się karm typu whiskas i kitket i ogólnie marketowych oraz Royal Canina. Smilla saszetki ma też dobry skład i sporo mięsa, więc jak kotce smakuje to jest to dobry wybór.
Pozdrawiam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro cze 01, 2016 10:25 Re: Czym karmić?

Ja dopasowałam odpowiednią karmę dla kota tutaj http://www.weterynek.pl/kot Aplikacja umożliwia wybranie jedzenia do wieku, rasy, zapotrzebowania a nawet płci ;) Bardzo przyjemnie robi się tam zakupy, szczególnie jeśli trafia się na promocję :D Pozdrawiam

werko

Od: Wto gru 01, 2015 15:29