Dr. Piotr Marciński PILNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2016 0:36 Dr. Piotr Marciński PILNE

Potrzebuję namiarów, ale takich nielecznicowych. Wszystko co mogłam zrobić zrobiłam. Kot w ciągu miesiąca cewnikowany 2 razy z wszyciem cewnika, kolejne 2 razy bez wszywania. Ma coś w cewce, jakieś zgrubienie. Trzeba to na cito zbadać, żeby zobaczyć co to jest i podjąć dalsze leczenie. Kolejne kroki to Dr. Neska, też niezbędna, ale przed USG strzelamy w ciemno. Termin mamy na 2.02, strasznie odległy przy zatykającym się, cierpiącym kocie.
Ktoś coś? Proszę, błagam!

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Sob sty 23, 2016 0:39 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Podniosę.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob sty 23, 2016 0:53 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Czy jesteś zapisana na listy rezerwowe?
Osobiście nie próbowałam, ale z pewnością pojawi się na wątku ktoś kto miał okazję- ponoć czekając ze zwierzakiem, bez terminu, jest szansa dostać się po lub między planowanymi wizytami. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę komfort kota, który czeka na badanie, o ile można o komforcie w takiej sytuacji mówić...
:roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob sty 23, 2016 1:56 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

jamkasica pisze:Czy jesteś zapisana na listy rezerwowe?
Osobiście nie próbowałam, ale z pewnością pojawi się na wątku ktoś kto miał okazję- ponoć czekając ze zwierzakiem, bez terminu, jest szansa dostać się po lub między planowanymi wizytami. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę komfort kota, który czeka na badanie, o ile można o komforcie w takiej sytuacji mówić...
:roll:

Jesteśmy zapisani na listy rezerwowe. Ale recepcjonistki od razu zaznaczały, że marne szanse, bo listy pełne. Będę próbowała się poza listą dostać, bo kot mi się wykończy do 2 lutego. Albo ja się szybciej wykończę, to jest bardziej prawdopodobne.

Gosiak104

Post » Sob sty 23, 2016 2:00 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Jesteśmy pod opieką genialnej Weterynarz. Tylko dzięki niej Garfield sika sam. Tylko, że sika pod siebie. Z dwojga złego wolę żeby sikał tam gdzie siedzi, niż żeby nie sikał w ogóle. Ale powód zatykania musimy odkryć.

Gosiak104

Post » Sob sty 23, 2016 8:35 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Nie próbowałam wepchnąć się bez kolejki jeszcze. Ale dzwoniłam po wszystkich 2x dziennie i pytałam czy nic się nie zwolniło obiecując że w ciągu godziny nawet będę. Udało się.
Trzymam mocne kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 23, 2016 9:58 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Gosiak104, bardzo dobre opinie słyszałam o dr Anna Kosiec - Tworus - przyjmuje w Legionowie :( i może jeszcze gdzieś, raczej ma mniejsze kolejki niż dr Marciński http://www.legwet.pl/lecznica-galeria/nasz-zespo.html

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 23, 2016 10:00 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Z tego co się orientuję, najlepiej w takiej sytuacji jechać z kotem i czekać żeby doktor przyjął.
Z tym, że może różnie z tym być.

Zdaje się, że doktor przyjmuje w dwóch miejscach - Wilanowie i Bemowie - nie wiem gdzie, musisz "wygooglać".
Może jak nie w jednym, to w drugim miejscu będzie szybciej.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Sob sty 23, 2016 10:24 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

jedź i czekaj pod gabinetem.jeszcze przed rozpoczęciem przyjęć.błagaj,by przyjął.zwykle się udaje.przyjmuje w 4 miejscach.Ja tak kiedyś zrobiłam jak chciano mi bezpotrzebnie "otwierać Kotkę"

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Sob sty 23, 2016 14:28 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Jak mój kotek miał podejrzenie fipa (niestety potwierdziło się), to do przychodni zadzwonił wet, który leczył kota i powiedział, że sprawa bardzo pilna itd. wyznaczyli mi wizytę na drugi dzień, a jak sama dzwoniłam to też dopiero za kilka dni.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob sty 23, 2016 15:06 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

polecana jest również dr.Kosiec i dr. Zlot.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob sty 23, 2016 15:18 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Ja kilka razy byłam u dr. Zlot - i złego słowa nie powiem, przebadała mi trudną kotkę naprawdę porządnie a opis badania był na dwie strony. Sensowna, dokładna, z dobrym kontaktem, zaproponowała by moja wetka do niej zadzwoniła w razie wątpliwości bo wyszło sporo nieprawidłowości. Z wizyty na wizytę pamiętała nas, pamiętała co mówiła poprzednio (a więc nie tylko sobie sprawdzała przed naszym wejściem co to za pacjent czeka).
Gdy pewnego razu zapisywałam się do niej z kociakiem sama zaproponowała że jeśli podczas badania stwierdzi że jest za mały by wiarygodnie mogła uznać że nic złego nie widzi - to nie weźmie od nas pieniędzy bo nie jest pewna czy takiego malucha w tak skomplikowanym przypadku uda jej się dokładnie zbadać i ocenić stan jego narządów. Ale zaprasza, spróbujemy.
Ma też wielką zaletę - można się do niej umówić praktycznie z dnia na dzień.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob sty 23, 2016 16:14 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

.Mia. pisze:Z tego co się orientuję, najlepiej w takiej sytuacji jechać z kotem i czekać żeby doktor przyjął.

Zdaje się, że doktor przyjmuje w dwóch miejscach - Wilanowie i Bemowie - nie wiem gdzie, musisz "wygooglać".

Przyjmuje i na Gagarina.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sty 23, 2016 16:36 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Dr Marciński przyjmuje też na Pradze Pd., w przychodni na Umińskiego.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob sty 23, 2016 16:38 Re: Dr. Piotr Marciński PILNE

Agneska pisze:
.Mia. pisze:Z tego co się orientuję, najlepiej w takiej sytuacji jechać z kotem i czekać żeby doktor przyjął.

Przyjmuje i na Gagarina.

I na Uminskiego
W necie wsio jest
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]