Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 08, 2015 18:12 Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Witam,

Parę miesięcy temu w pobliżu placu Wolnica na krakowskim Kazimierzu pojawiała się czarna kotka, którą moja siostra zaczęła dokarmiać. Po jakimś czasie przyprowadziła ze sobą 3 małe, czarne węgielki ... Koty mieszkają na placu budowy przy ul. Krakowskiej pod paletami :/ Postanowiłysmy znaleźć im domy przed zimą, ale niestety nie jesteśmy w stanie same ich wyłapać. Bardzo proszę o pomoc w wyłapaniu kotów jak również w znalezieniu im domów. Ja mam już 2 waleczne koty więc nie jestem w stanie przygarnąć kolejnego. Znajomy chce zabrac jednego malca. Jeśli czytają to fundacje w Krakowie to strasznie proszę o wyłapanie tych gamoni przed zimą:( Tak jak wczesniej napisałam jest to teren budowy przy ul. Krakowskiej...nie są tam bezpieczne :(

CzarneKoty

Od: Czw paź 08, 2015 17:45

Post » Pt paź 09, 2015 10:05 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Obrazek
Obrazek
zdjęcia matki i jednego z kociaków. Kinya ma kontaktować się z człowiekiem, który prawdopodobnie wyłapie koty, ale nadal nie ma dla nich tymczasu. Baaaaardzo prosimy o pomoc i jakieś pomysły :cry:

Maugorzata

Od: Pon lut 15, 2010 0:46

Post » Pt paź 09, 2015 10:35 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Najważniejsze, by przy okazji łapania złapać także matkę na sterylizację. Koniecznie, bo już za kilka miesięcy historia się powtórzy :( Jestem pewna, że można było by ją wysterylizować (koszty zabiegu) w ramach Operacji Zabieg.
A maluszki - nie macie z siostrą szansy na zabranie po 1 ogonku na DT? O tej porze roku jest mało kociąt, powinny szybko znaleźć domy.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon paź 12, 2015 17:22 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Fundacja Stawiamy na lapy, zobowiazala sie do wylapania matki do sterylizacji, ale dla malych nie maja juz miejsca ;/ Czekam nadal na telefon od nich bo maja sie skontaktowac z wetem, kiedy jest w stanie ja przyjac na zabieg. Dla jednego malca mamy dom, nie ma dla 2 pozostalych. O ile jeszcze sa, bo od paru dni kotka przychodzi z jednym malym na karmienie....dopoki nie oddzwonia z fundacji to nadal temat stoi w miejscu :/ Jedyne co mozemy zdrobic to postawic im tam w srode specjalna budke, zeby mogly sie schronic przed sniegiem..

CzarneKoty

Post » Pon paź 12, 2015 21:13 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Maluch/y nie mogą tam zostać same, kiedy kotka pojedzie na zabieg i rekonwalescencję. Muszą mieć DT.
Obrazek

ryśka

Post » Wto paź 13, 2015 20:18 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

Dzisiaj skontaktowala sie ze mna fundacja, ze sa w stanie ja zlapac kolo 26, ale to raczej nie bedzie aktualny temat, bo siostra zauwazyla, ze kotka jest prawdopodobnie w kolejnej ciazy.......zalamka totalna. Napisalam o tym fakcie dziewczynie z fundacji, ktora zajmuje sie tym tematem, ale poki co cisza.

CzarneKoty

Post » Czw paź 15, 2015 17:50 Re: Kotka + 3 kociaki do wylapania Kraków/Kazimierz

A maluchy się znalazły? Ciąża o tej porze roku mało prawdopodobna, zwłaszcza, że kotka wciąż ma maluchy. Czy jeśli się znajdzie jakaś pomoc w sterylizacji kotki zajmiecie się jej dziećmi?
Obrazek

ryśka