Witam. Rujka u mojej małej zaczęła się tydzień temu głośnymi miaukami, dzień później zaczęła się tarzać i ocierać o co popadnie no i nastawiać się na ugiętych łapkach. Od razu zapisałam ją na sterylizację na piątek by już więcej rujki nie przechodzić. No i właśnie. Był spokój już (sporadyczne śpiewy) jutro piątek a ona dziś znów chodzi wypięta z podniesionym ogonem i się tarza. Czytałam że w rui nie można sterylizować, zmienić termin? Czy jechać i niech weterynarz zdecyduje?? Będę wdzięczna za pomoc.
Można sterylizować w czasie rujki. Moja pierwsza kotka miała rujkę 2 dni tj. drugiego dnia zadzwoniłam do weta z pytaniem, kiedy będzie można ją wyciąć, bo już dłużej nie wytrzymam. Usłyszałam: przywieź ją Tylko lekarz musi być dobry
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga
Właśnie weterynarz mi mówiła że u tak młodego kota ruja może wrócić nawet za tydzień! Jedna w zupełności mi wystarcza, noce "przespane" do 3-4, ciągłe miauki, nie wiem jak niektórzy to wytrzymują no nic, pojedzie jutro i zobaczymy co nam powiedzą