zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2015 9:16 zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego :)

Witam moi drodzy forumowicze, przyznam, że rzadko się tu udzielam, ale za to bardzo chętnie czytam posty nt. kociaków, w każdym razie nie myślałam, że i ja będę miała okazje przedstawić Wam swój problem :)...a jednak.

Mam dwa kocury (wykastrowane) MCO 1rok i 6mcy- mają dużą zamykaną kuwetę we wnęce koło wanny- fajna skrytka- nigdy nie narzekały, jakiś czas temu młodszy kociak miał biegunkę i zwalił się dwa razy do wanny- ok, myślę- nie zdążył :) trudno. Stało się dwa razy i był spokój- do teraz. od jakiegoś czasu notorycznie znajduję g**no w wannie- jak na moje oko to jest to kupa starszego kota (jest większa- jak na nigo przystało), ale nie mam pewności czy to on, bo młodszy kociak też czasem potrafi mnie zaskoczyć wielkością :) Poradzcie ludziska jak temu zapobiec :) bo zaczyna mnie to drażnić :) no i jak stwierdzić, który to :)))

wczoraj stwierdziłam, że może starszy Maksiu ma za mało miejsca w kuwecie i się mu niewygodnie załatwia, (jest już dość duży- 8kg) więc zdjęłam pokrywę kuwety i ma zauważalnie więcej miejsca, ale dzisiaj rano znowu to samo- jeszcze na dodatek któryś z kotów zrobił to dosłownie kilka minut po tym jak wyszłam z łazienki :/

Mam kamerę w aparacie, ale to chyba nic nie da bo wiem, że ma taką wadę, że jak się rozładowuje bateria to wyłącza się aparat, a film nie zostaje zapisany.

Sprawdzałam ostatnio po zajściu łapy kotom i zaworki i obydwa miały takie same dowody zbrodni na łapach i pod ogonkiem.

Co Wy radzicie moi drodzy....

Kasiura

Od: Wto sie 26, 2014 14:58

Post » Śro sty 14, 2015 9:20 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

U mnie Tosia od jakiegoś już czasu lubi sikać do brodzika 8) Choć kuweta czyściutka,posprzątana..to jednak sika często do brodzika,co począć?. Lepiej,że sika do brodzika niż po kątach czy do łóżka naszego :ok: Kilka razy zrobiła też tam kupę,choć kuweta była posprzątana...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sty 14, 2015 9:25 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

u mnie jest to samo, codziennie sprzątam im kuwetę i wyjmuję wszystko, mają żwirek, na który nigdy nie narzekały i już nie wiem co począć.... fakt-z dwojga złego to lepiej do wanny niż gdzie indziej :)))

Kasiura

Post » Śro sty 14, 2015 9:26 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

a no i siku jest zawsze do kuwety :)

Kasiura

Post » Śro sty 14, 2015 9:51 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

u koleżanki kot robił do wanny ,do zlewu :strach: aż ktoś podsunął pomysł żeby w jednym i drugim zawsze była woda :wink: poskutkowało i korzysta poządnie z kuwety :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sty 14, 2015 9:55 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

dorcia44 pisze:u koleżanki kot robił do wanny ,do zlewu :strach: aż ktoś podsunął pomysł żeby w jednym i drugim zawsze była woda :wink: poskutkowało i korzysta poządnie z kuwety :ok:

ŁoŁ! Gorzej jak lubi wodę. :wink:
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Śro sty 14, 2015 10:19 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

extra pomysł- dzisiaj na pewno przetestuję :) moje koty lubią wodę i do małej ilości wejdą bez problemu, ale wystarczy nalać jej trochę więcej i 3 razy się zastanowi czy nie jest mu za mokro :)

Kasiura

Post » Śro sty 14, 2015 11:02 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

u Agi ,efekt był rewelacyjny ,powodzenia :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sty 14, 2015 13:39 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

A moze po prostu potrzebna druga kuweta? Czy w sytuacji, kiedy kupa byla w wanne, kuweta byla zupelnie czysta czy jednak cos w niej bylo? Mam kota megaczysciocha, jak w kuwecie jest cokolwiek, nawet siku, to nie wejdzie do niej.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sty 14, 2015 13:56 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

U mnie zadziałała woda na dnie wanny.
Fakt, że jak przestałam ją nalewać, to kocur od czasu do czasu sikał, ale robił to grzecznie prosto do odpływu, więc mi specjalnie nie przeszkadzało.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 14, 2015 14:04 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

Wanna to taka duża kuweta jest przecież, nie ma się co dziwić. Człowiek mając do wyboru mały ciasny kibel i wielką wygodną czyściutką toaletę raczej by wybrał to drugie, wybór mając. A kot też człowiek.

neuro

Od: Pon paź 13, 2014 13:22

Post » Śro sty 14, 2015 17:24 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

A może zrób kotu badania? Robienie poza kuwetą, nawet w jedno miejsce, to może być efekt problemów zdrowotnych. Moja kotka przy problemach z jelitami przestała kupać do kuwety, a załatwiała się zawsze w jednym miejscu, dla odmiany obok wanny. Sikała zawsze do kuwety. Zaczęło się w czasie biegunek i już tak zostało. Próbowaliśmy wszystkiego. Dopiero przejście na BARF i mikroskopijne kupy przekonały ją do powrotu do kuwety. Jakieś dwa czy trzy miesiące później :roll:

Jeżeli badania będą ok to dostawiłabym drugą kuwetę. Może każdy kot musi mieć swoją, albo ten kupający do wanny poczuł nagle potrzebę załatwiania każdej sprawy w osobnym miejscu. Jak nie zadziała - eksperymentowałabym ze żwirkiem. Może któremuś kotu się odwidziało i dotychczasowy żwirek przestał się podobać. Jeżeli nie żwirek to pewnie znaczy, że robi do wanny, bo tak. :twisted:

Laidee

Od: Pt paź 02, 2009 10:07

Post » Śro sty 14, 2015 18:00 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

coś te koty mają z wanną... kot mojej koleżanki też do wanny robił. też nalała wody. tylko nie przyniosło to oczekiwanego efektu, bo wtedy znalazła kupala w łózku.. :P

hysteria

Od: Śro lis 05, 2014 15:11

Post » Śro sty 14, 2015 18:09 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

Hondel też robił do wanny siusiu, jak go zatykało. a kupsko, jak nie wykazałam się i czymś kotełka zdenerwowano, a nie miał jak własnołapnie przywołać do porządku winowajcy.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Śro sty 14, 2015 19:47 Re: zagadka dla detektywa- który kot s*a do wanny i dlaczego

kuweta była czysta bo wstałam rano i przy okazji porannej wizyty w ludzkiej kuwecie posprzątałam kocią- jeszcze specjalnie patrzyłam czy w wannie czysto i myślę sobie "super otwarcie kuwety może podziałało", a tu m wchodzi za 10 min. do łazienki i co znalazł w wannie można się domyśleć :) ja bardzo dbam o czystość kuwety bo nie chce żeby mi śmierdziało w mieszkaniu więc myślę, że to nie to. Kocury mieszkają razem już pół roku i wcześniej nie przejawiały żadnych problemów z tym, że jest tylko jedna. Nawet jak obu się chciało to grzecznie czekały w kolejce i wchodziły jeden po drugim :)

Kasiura

[następna]