Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znalazł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 6:12 Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znalazł

Jest 16 bezdomnych kotów…które się rozmnażają i ciągle chorują na koci katar.
Kotami opiekuje się starsza pani, która je codziennie karmi.
Jednak to za mało…potrzebujemy pomocy finansowej, aby je wysterylizować
oraz co najważniejsze…leczyć…Koty mieszkają na dzikich działkach w Leszczynach.
Jeśli ktos chce nam pomóc nawet w zakupie karmy…prosimy o każdą pomoc. Można przyjść i zobaczyć tę sytuacje jak to wygląda.

Prosimy o pomoc…liczy się kazde 10 zł…

Utworzyłam też wydarzenie na fbc, jednak znajomi jakos zawiedli... usłyszałam od większości, żebym się zajęła pomocą ludziom, bo tych jest więcej potrzebujących...

https://www.facebook.com/events/287205844737376/

Zdjęcia są na fbc...i wszystko po kolei opisane...można przyjechać i zobaczyć...ja już sama nie daję rady po prostu...

Sabinalas

Od: Wto lut 11, 2014 6:04

Post » Wto lut 11, 2014 9:48 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

wiele osób nie ma FB, albo nie może wejśc na FB
napisz też więcej na Miau -jeśli już piszesz na Miau

napisz w tytule najbliższe miasto
które to Leszczyny?

8 miejscowości w Polsce:
Leszczyny – wieś w województwie małopolskim, w pow. gorlickim, w gminie Uście Gorlickie
Leszczyny – wieś w województwie małopolskim, w pow. tatrzańskim, w gminie Biały Dunajec
Leszczyny – wieś w województwie mazowieckim, w pow. lipskim, w gminie Lipsko
Leszczyny – wieś w województwie mazowieckim, w pow. szydłowieckim, w gminie Chlewiska
Leszczyny – wieś w województwie podkarpackim, w pow. przemyskim, w gminie Fredropol
Leszczyny – wieś w województwie podlaskim, w pow. hajnowskim, w gminie Czyże
Leszczyny – wieś w województwie świętokrzyskim, w pow. kieleckim, w gminie Górno
Leszczyny – wieś w województwie świętokrzyskim, w pow. koneckim, w gminie Fałków

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 11, 2014 10:02 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Z mapki na fb wynika, że okolice Knurowa/Kuźni Raciborskiej a nazwa pełna Czerwonka/Leszczyny
Tak sobie zerknęłam;) no i wątek w górę.
Autorkę prosimy o jakieś zdjęcia :kotek:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto lut 11, 2014 10:08 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

czyli śląskie?
a jakieś większe miasto w pobliżu? Rybnik?

a zdjęcia są na FB?

Sabinalas - pytałaś, czy jest szansa na sterylizację na talony z miasta? na TOZ?
będzie gdzie przechować koty po sterylizacji?

w marcu zawsze są jakieś akcje sterylizacyjne

Patmol

Post » Wto lut 11, 2014 10:24 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Na fb ( wg linka - otwiera sie dla niezalogowanych, bo taką jam ci jest :wink: )jest trochę informacji i zdjęć

I jeszcze jeden rzut okiem na mapę - ta Czerwonka Leszczyny jest przy trasie A1 na południe od Zabrza

zjawka

Post » Wto lut 11, 2014 10:51 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

ja mam zablokowanego FB :mrgreen:

Patmol

Post » Wto lut 11, 2014 11:06 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Patmol pisze:ja mam zablokowanego FB :mrgreen:

O! za karę czy z własnej woli? Ja się specjalnie nie loguję, bo i tak za wiele czasu spędzam w necie 8)
A z info w tym fb to m.in -jest organizacja, które daje talony do gabinetu, gdzie nie ma możliwości przetrzymać po sterylkach i to kłopot. Koty sa dzikie. Wczesniej osoba zakładająca wątek robiła sterylki ( z przetrzymaniem po ) za własną kasę , w Kuźni R. I teraz też tak by chciała, ale tej kasy brak, stąd wątek i prośba o pomoc... głównie zbiórkę funduszy, chyba,że ktoś miejscowy miał by inne możliwości i gotowość....

zjawka

Post » Wto lut 11, 2014 11:16 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

jak więcej nie napisze i nie wstawi zdjęć - to szanse raczej ma małe

Patmol

Post » Wto lut 11, 2014 11:19 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Patmol pisze:jak więcej nie napisze i nie wstawi zdjęć - to szanse raczej ma małe

nooo, też tak myślę 8)

zjawka

Post » Wto lut 11, 2014 11:24 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Patmol pisze:czyli śląskie?
a jakieś większe miasto w pobliżu? Rybnik?

a zdjęcia są na FB?

Z fb patrząc na mapie to w środku trójkąta którego tworzy Rybnik, Tychy, Gliwice.
Fotki:
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 6704_n.jpg
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 8456_n.jpg

Sabinalas jak zrobi się trochę cieplej, kotki można ciachać i trzymać w altance na działce - tzn wiem że to może nie najlepszy pomysł, ale moja znajoma tak robi, bo to jedyne dla niej wyjście - to albo maluchy :( Niedługo zaczną się darmowe sterylki w miastach, lub też skorzystaj z akcji sterylizacyjnej z plakatu Kocie Życie. Czasem lecznica zgodzi się na przetrzymanie kota za opłatą. Zapytaj organizacji pro zwierzęcych w twoim regionie, albo osób tu na forum z twoich okolic - może wypożyczą klatkę łapkę i klatkę do przetrzymania zwierzaka.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto lut 11, 2014 11:39 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Pytałam o sterylizację...są...ale nie przetrzymują po zabiegu dzikich kotów...a dziki kot po zabiegu...nie mam go gdzie przetrzymywać...to jakiś obłęd...zdjęcia dzisiaj wstawię...

To Czerwionka -Leszczyny, koło Rybnika...

A wygląda to u nas tak, że kot dziki jest łapany do schroniska, gdzie może być wysterylizowany, ale....umowa tak brzmi...kot MUSI w schronisku przebywać ponad 3 miesiące, aby go wysterylizować...żaden kot dziki nie wytrzyma 3 miesięcy w schronisku...

I stąd mój apel...byłam już wszędzie...

Sabinalas

Post » Wto lut 11, 2014 13:05 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

czyli nie są potrzebne pieniądze na sterylizację tylko miejsce do przetrzymania kotów?

Patmol

Post » Wto lut 11, 2014 13:30 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Teraz pieniądze, bo kotki są w ciąży i goni czas....
Mam już umowę z kliniką w Knurowie, która wysterylizuje mi w ciagu tygodnia i przetrzyma nawet 7 kotek.
A miejsce do przetrzymania dzikich kotek...nie wyobrażam sobie dzikiej kotki przetrzymywać w miejscu, które nie jest do tego przystosowane bez fachowej opieki po...
I za dużo tych kotek...gdyby to była 1 lub 2...to zupełnie inny temat...

Dlatego proszę o wsparcie finansowe...aby to ogarnąć logistycznie...w ciągu 1 dnia łapię 4 kotki , zawożę i po kolei przez kilka dni to chcę załatwić...tak ja to widzę...nie chcę tego rozciągac w czasie, bo nie chcę, aby kotki urodziły...

Sabinalas

Post » Wto lut 11, 2014 14:02 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

A jakie są koszty przetrzymania po sterylce? Pytam, bo jestem z Rybnika i znam osoby (zresztą z forum), które sterylizują w Rybniku z przetrzymaniem. Może warto porównać ceny.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto lut 11, 2014 14:17 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Tak na logikę - skoro jest możliwość sterylizacji za 30 zł bez przetrzymania, to warto z niej skorzystać, skoro alternatywa to 150 zł (fakt, z przetrzymaniem). Pożyczenie klatki-bytówki jest chyba możliwe - wtedy możesz bez problemu przetrzymać choćby i w piwnicy (zakładam, że w miarę czysta i ciepła). Jak kotka jeszcze nie wybudzona, wet ubierze ją w kaftanik, który ściągnie przy okazji kontroli. To nie jest chyba nie do ogarnięcia :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[następna]