Czy hodowca sprzedajacy kotka wystawia mu paszport, czy ja bede musiala to zrobic?
Moze ktos ma podobne doswiadczenia ...
Nie chce z kotkiem zostawac dlugo w Polsce bo nie wiem jak na niego ( lub nia
 ) zareaguja psy moich rodzicow.
Moderator: Estraven

i nikt na niego uwagi nie zwrocil (na mojego opaszportowanego psa,tez nie i to nie jeden raz)
 i nikt na niego uwagi nie zwrocil (na mojego opaszportowanego psa,tez nie i to nie jeden raz) 

tz co to ma z EU wspolnego.
  tz co to ma z EU wspolnego.

Pink pisze:Nigra, akurat przywozac zwierzaka z Polski do Niemiec, zadne zaswiadczenie od lekarza nie jest potrzebne

Ja mojego Piracika rowniez przetransportowalam z Polski (Szczecin) do Holandii. Troszke sie balam na granicy, poniewaz nie mielismy dla maluszka paszportu wiec trzeba bylo go schowac...Siedzial sobie w swojej klatce z przodu, miedzy moimi nogami, nakryty kurtka
 Ja mojego Piracika rowniez przetransportowalam z Polski (Szczecin) do Holandii. Troszke sie balam na granicy, poniewaz nie mielismy dla maluszka paszportu wiec trzeba bylo go schowac...Siedzial sobie w swojej klatce z przodu, miedzy moimi nogami, nakryty kurtka  . Na granicy nie byla NAJMNIEJSZEGO problemu. Ku mojej wielkiej uldze nikt nawet nie zajrzal do srodka. Po przkroczeniu granicy wyjelam Pirata z klatki, umiescilam go w kocyku na moich kolanach i glaszac go, tak sobie przespal cala 7-mio godzinna podroz
 . Na granicy nie byla NAJMNIEJSZEGO problemu. Ku mojej wielkiej uldze nikt nawet nie zajrzal do srodka. Po przkroczeniu granicy wyjelam Pirata z klatki, umiescilam go w kocyku na moich kolanach i glaszac go, tak sobie przespal cala 7-mio godzinna podroz  Obudzil sie tylko raz, poniewaz glodny byl jak wilk. Zostal nakarmiony Gerberkiem dla dzisiusiow
 Obudzil sie tylko raz, poniewaz glodny byl jak wilk. Zostal nakarmiony Gerberkiem dla dzisiusiow  i dalej poszedl spac. Zloty kociaczek z niego, bo niedosc, ze byl spokojny i grzeczny jak aniolek, to jeszcze siusiu trzymal dotad az zostal postawiony, juz w domku do kuwetki, a malenstwo mialo zaledwie 6 tygodni!!!
 i dalej poszedl spac. Zloty kociaczek z niego, bo niedosc, ze byl spokojny i grzeczny jak aniolek, to jeszcze siusiu trzymal dotad az zostal postawiony, juz w domku do kuwetki, a malenstwo mialo zaledwie 6 tygodni!!!Zmieniło się, jak najbardziej mogą pytać. Chipy lub tatuaże (okres przejsciowy, pozwalający na wprowadzenie jednolitego systemu chipów dopuszcza do 2008 roku tatuaże) i paszporty juz obowiązuja. Błędem jest zakładać, że celnik nie zapyta.Esme pisze:To znaczy, ze sie nic nie zmienilo od 1 maja ?
Ufff .........

ranocchia pisze:czy nawet kociak 10 tygodniowy musi miec paszport? czy wystawiane sa jakies dokumenty tymczasowe? czy bezwzglednie nawet taki maluch musi byc zaszczepionyprzeciw wsciekliznie? chcialabym zabrac Croste na tydzien do Polski....

Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, sebans i 70 gości