Warszawskie kociaki z ulicy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2004 14:27 Warszawskie kociaki z ulicy...

Cześć!
Przyjechałam do Wawy na kilka dni i oczywiście znalazłam "kocią biedę".
Dwa cudne kociaczki: czarno-biały i rudy klasycznie pręgowany. Nie wyglądałyby najgorzej, gdyby nie zaawansowana kocia grypa. Rudzielec prawdopodobnie ma już kłopoty z widzeniem, ciężko mu oddychać. Czarno-białego nie widziałam zbyt dokładnie, ale przypuszczam że jego stan jest niewiele lepszy :cry: .
Koteczki są półdzikie, mają jakieś 6-8 tygodni. Nie znam Warszawy, więc nawet nie wiem komu coś takiego zgłosić. Może znalazłoby się dla nich miejsce w Azylu?
Zostaję tu do niedzieli 23 maja, obiecuję wszelką pomoc przy szukaniu, wabieniu i łapaniu kociaczków. Są urocze, więc na pewno znajdą domki. Sama bym je wzięła, ale wieźć takiego dzikuska przez 3 godziny pociągiem, w dodatku w kartoniku, to byłaby katorga :( .
Pomocy! :!:
Serdecznie pozdrawiam animalomaniaków!!!

Adare Skylight

Od: Pon lut 17, 2003 12:09

Post » Czw maja 20, 2004 14:33

Słuchaj, spokojnie trzy godziny w pociągu wytrzymają, 8 tygodni to maleństwa, takie da sie łatwo oswoić. A lepszy dla nich dom niz azyl, w azylu mają małe szanse na adopcję :( Wyjeżdzasz w niedzielę, ja niestety tez więc Ci nie pożyczę transporterka :( Ale może ktoś mógłby, a potem zwróciłbyś kurierem...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw maja 20, 2004 14:57

niech ktos pomoze!! :cry:
Natia, Pulka, Wiesiu i Smolik

natia

Od: Czw kwi 01, 2004 13:56

Post » Czw maja 20, 2004 14:58

Gdzie są te kociaki, na jakiej ulicy?
Obrazek

Katy

Post » Czw maja 20, 2004 16:52

Kociaki są na ulicy Zagórnej, na Śródmieściu Powiślu. Kręcą się przy bloku nr 14 (trzeba wejść w podwórka). Raz są, raz ich nie ma. Przed chwilką sprawdzałam, ale ich nie widziałam. Podobno chowają się w opuszczonych piwnicach.
A jeśli chodzi o przygarnięcie ich przeze mnie, to istnieje jeszcze problem w postaci mojej mamy. Postaram się do niedzieli jakoś ją przebłagać, ale niczego nie jestem pewna. A i tak jeśli mi się uda ją namówić, to tylko na jednego malucha.

Adare Skylight

Post » Czw maja 20, 2004 16:57

To moze sprobuj przeblagac mame na 2 - i drugiemu szukaj domku :?:
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Pt maja 21, 2004 7:24

Wiem gdzie jest ulica Zagórna, mieszkałam dwa lata na Górnośląskiej. Niedaleko Zagórnej mieszka pan, który opiekuje sie kotami na tym osiedlu. Może do niego zadzwonić... Tylko nie wiem czy mam jeszcze telefon...
Szkoda, że jedziesz już w niedzielę, bo nie będę mogła pomóc w łapaniu, w niedzielę wyjeżdżam.
Postaraj się złapać kotki, jak nie będziesz mogła ich zabrać to daj znać, pomyślę...
Obrazek

Katy

Post » Pt maja 21, 2004 9:07

mialam rude kotki do oddania ale tylko dwa a ludzi zglosilo sie wecej ale przeslam im ten link
miejmy nadzieje ze sie odezwa
jakby co daje znac
Obrazek Obrazek

kavcia

Od: Czw maja 06, 2004 9:53

Post » Pt maja 21, 2004 19:38

Kociaków nie widziałam od wczorajszego wieczoru...
Mam nadzieję, że nic im nie jest. Moja mama kategorycznie odmówiła przyjęcia kociaków :cry:
Całe szczęście poznałam dziewczynę z sąsiedniego bloku, która obiecała dokarmiać kotki. Ale wątpię aby podjęła się leczenia.
Może jeszcze ktoś zdecyduje się je przygarnąć, zwłaszcza rudzielec jest cudny: intensywnie wybarwiony, klasycznie pręgowany.
Ja niestety chyba nic więcej zrobić nie mogę. :x
pozdrawiam

Adare Skylight

Post » Pt maja 21, 2004 23:55 biedactwa

biedactwa
jestes pewna ze to kocia grypa?
napisz do mnie moze cos wymyslimy
tak sie sklada zechwilowo mam 3 kotki pod opieka plus dwa swoje stalewiec kilku dodatkowych w domu raczej nie umieszcze ale moze cos sie wymyslimy
:) napisz czekam

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Sob maja 22, 2004 9:16

Karunia, nie jestem w stanie na 100% powiedzieć, że to grypa kocia, ale na pierwszy rzut oka tak to właśnie wygląda. Zapuchnięte, zaropiałe oczy, widoczna 3 powieka, katar i problemy z oddychaniem. Ale ogólnie kociaki nie wyglądają na zagłodzone czy np. katowane. Jest tu zresztą dużo więcej kotów, ja naliczyłam przez te kolka dni w sumie 6 sztuk w różnym wieku. Mamusia kociaków jest szyltkretowa, 2 inne koty są czarne i jest jeszcze jeden młody, około 8 miesięczny kotek 3-kolorowy.
Objawy choroby mają tylko te 2 wspomniane w wątku maluchy. Podobno sporo osób je dokarmia, dlatego tak źle nie wyglądają. Najbardziej martwi mnie ta choroba.

Adare Skylight

Post » Sob maja 22, 2004 23:13

Adare Skylight pisze: Moja mama kategorycznie odmówiła przyjęcia kociaków :cry:

W ciagu jednego dnia mama zgodzila sie na innego kociaka? Dziwne...
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Nie maja 30, 2004 13:20

czy cos wiadomo w sparwie kociakow?
odezwala sie do mnie pani ktora przygarnelaby chorego rudzielca ale nie wie jak powazna jest kocia grypa bo ma juz kota i boi sie ewentualnego zarazenia
czy ktos sie orientuje co z malymi?
Obrazek Obrazek

kavcia

Od: Czw maja 06, 2004 9:53