Na początek przedstawiam koty dziadkowe, jako bohaterowie wątku:
1.Książe-niestety już za TM[']
po długiej i ciężkiej chorobie, ale otoczony troską i opieką lekarską do ostatnich dni:

2.Grubcio

3.Mikrus

4.Misia

5.Senior

6.Złotooki

7.Czarnulka-siostra Złotookiego

8.Zuzia

9.Kruszynka

Koty i dziadkowie dzięki WAM otrzymały wszelką potrzebną pomoc, a także najważniejsze wsparcie duchowe, które przekazywałam im w WASZYM imieniu, już nie czują się zaszczuci, że "hodują" koty, że śmierdzi na klatce, w piwnicy, ludzie, przestali się śmiać z dziadka, że sadzi drzewa, karmi koty na śmietniku, ptaki koło śmietnika, codziennie haruje od świtu do nocy, z babci, że traktuje koty, jak własne dzieci, ludzie Ci mam nadzieję, uświadomili sobie nareszcie, że śmieli się z własnej czystej głupoty, podłości i niewiedzy.
żal tylko kotki Bamboo

No i jeden z kotków dziadka, bardzo chory został uśpiony z powodu nieuleczalnej choroby, ponieważ bardzo cierpiał..
Teraz kolej na moje koty:
1.Moja najukochańsza Pysia, której nigdy nie zapomnę, i od której przygoda się zaczęła, bardzo mnie boli serce i tęsknię za nią

2.Jej matka Pysia Seniorka vel Czarna kotka wiekowa, ale kondycji mógłby niejeden młodzik pozazdrościć

tu siedziała przy grobie Pysi dwa dni, była bardzo smutna

3.Tofik były lokator śmietnika w mojej pracy

a obecny rezydent u mnie

No i nasze kotki "firmowe":

biało czarnej też już nie ma

teraz w sumie nie wiemy ile dokładnie przychodzi kotów,nie ma szans, aby zrobić im wszystkim zdjęcia, ponieważ wskutek budowy drogi, stałe miasteczko jest w rozsypce, i sprowadziło się do mojej firmy więcej pracowników, więc koty czają się pod samochodami i nie mają w ciągu dnia spokoju niestety. ale około 10 na pewno, plus kilka psów, i lis

a oto Nikuś, który też koczował przy pracy bezdomny, a dzięki Marcie z W-wy i Eli z pracy jest w DT i czeka na swój DS

Profesor którego karmiliśmy cały ubiegły rok i poprzednie:

są jeszcze koty z parkingu pana Jurka które podkarmiam i moi dzicy lokatorzy,spod balkonu, których karmię od jesieni do teraz, a którzy są tak "oswojeni" że o fotkach nie ma na razie mowy
Tygryska którą znalazłam w śmietniku, i która znalazła DS u pana Jurka, ale niestety życie odebrał jej pędzący samochód [']

i jeszcze kotki które znalazłam ubiegłego lata:
Kruszynka, którą przywiozłam z agroturystyki w nadziei na lepsze jutro, a którą zabrała bezlitosna PP[']

i Maciuś którego znalazłam w sklepie zoologicznym w strasznym stanie z zapalenie płuc, został uśpiony z powodu białaczki

i kicia którą znalazłam w Trypuciach podczas odwiedzin Nikusia w hoteliku, która po sterylizacji znalazła dom na wsi: