MAM PYTANIE!! PROSZE o POMOC! ;-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2004 13:31 MAM PYTANIE!! PROSZE o POMOC! ;-)

Witam was kochani kociarze i psiarze :D
Mam pytanie :
Niedługo odbieram moją nową kotkę. Ona juz umie korzystac z kuwety, ale na dworze tez umie się załatwiac. Czy gdybym juz w pierwszym dniu poszła z nią do ogrodzonego ogrodu nie uciekłaby? No bo gdyby moja sunia ja na drzewo zagoniła i ta by z drzewa na dach i uciekłaby?? Czy lepiej, aby przez np. pierwsze 3 dni była w domu, oswoiła się z moimi kotami i Arika i załatwiała w kuwecie i potem na dwór?? Prosze o pomoc.

Z góry dziękuję :wink:
Dominisia i: Silver, Harry, Bidabliu, Fanta (kotki) i Arika (ch.pl) i Kala (świnka morska) :rudolf:
U mnie wiedzę można zdobyć, u mnie kociaka znajdziesz, u mnie charcika znajdziesz. hihi, to prawda!:s3:

Fantusia

Od: Sob maja 08, 2004 13:37

Post » Pon maja 10, 2004 13:34

mysle, ze jak przynosisz nowegio zwierzaczka do domu powinnas najpierw dac mu czas na zapoznanie sie z nim bez dodatkowych atrakcji.
Wszystko powoli i delikatnie jesli masz inne zwierzaki :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon maja 10, 2004 13:36

Dziękuję :D
Więc ile dni ma byc w domu? Z 3 czy wiecej?
:wink:
Dominisia i: Silver, Harry, Bidabliu, Fanta (kotki) i Arika (ch.pl) i Kala (świnka morska) :rudolf:
U mnie wiedzę można zdobyć, u mnie kociaka znajdziesz, u mnie charcika znajdziesz. hihi, to prawda!:s3:

Fantusia

Post » Pon maja 10, 2004 13:39

lepiej ją przetrzymaj w domu i to nie 3 dnia a tydzień lub dwa. Musi się do Was przywiązać, by potem wracac do domu
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 10, 2004 13:42

ja myśle że powinna być tylko w domu dopuki pozna całe mieszkanie wszystkie zakamarki , Was i oczywiście koty i inne domowniki :wink: . Jak się troszkę przywiąrze do Was i pójdziecie z nią na dwór to mniejsze prwdopodobieństwo ze będzie chciała od Was uciec . A jak wypuścicie ją teraz bo pod wpływem nowego domu , stresu odłączenia od matki i ludzi od których ją wzieliście może chcieć uciec .

Poczekajcie troszkę jeszcze będzie czas i na wychodzenie na spacerki teraz się poznajcie :wink:
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Pon maja 10, 2004 13:48

Dziękuję bardzo :wink: Zastosuję :D

Fantusia

Post » Pon maja 10, 2004 13:57

Fantusia pisze:Dziękuję :D
Więc ile dni ma byc w domu? Z 3 czy wiecej?
:wink:

Moje były prawie 2 miesiące, a potem jeszcze ze dwa tygodnie spacerów tylko w szelkach, w naszym towarzystwie, żeby poznały teren, ale nie ucikły. Potem następny tydziń bez szelek, ale z nami. Potem już poszły same.

Może to zbytek ostrożności, ale wolałam to, niż zgubione w obcym terenie maluchy.
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pon maja 10, 2004 14:00

Ja bede ja miała w domu chyba z 2-3 tygodnie. Będe potem jeszcze z nia wychodziś na szelkach. Potem bez z nami. I potem same. Czyli podobnie do Bonkrety :D

Fantusia

Post » Pon maja 10, 2004 16:56

A w chodzeniu na szelkach kotka sobie poradzi?? :D

Fantusia