Grzybica ?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 09, 2012 13:28 Grzybica ?

Witam, jestem tu nowa. Pisze bo mam pewien problem. Mianowicie od tygodnia mój kot dziwnie się zachowuję... Na początku myślałam, że to może pchły, bo zaczął się gryźć dziwnie miauczeć i chować po szafach, tracił kłębki futerka. Więc kupiłam mu obrożę przeciw pchłą, przed założeniem wykąpałam go, bo myślałam że może z kurzu go coś gryzie... Niestety ani kąpiel ani obroża mu nie pomogły... Co dziwnego gryzie paznokcie (choć nigdy wcześniej tego nie robił) ale w ten sposób jakby chciał je wyszarpać...;/ dziwnie układa uszy i ma je zaczerwienione, tak samo jak bródkę. Gdy chce go głaskać miauczy i jakby chciał mi pokazać co mu jest... Nie wiem co mam zrobić, podejrzewam że może to być grzybica ale nie mam pewności. Myślę o wybraniu się do weterynarza ale mam nadzieje, że może któryś/aś z Was mnie doinformuję co mu może dolegać, bo chciałabym mu pomóc we własnym zakresie, ponieważ zawiodłam się już nie raz na pomocy i leczeniu weterynarza....
Proszę o pilną pomoc, nie chce by mój kocurek cierpiał. Pozdrawiam Edyta

pingpong

Od: Pt lis 09, 2012 13:12

Post » Pt lis 09, 2012 15:49 Re: Grzybica ?

kot ewidentnie jest chory, więc nikt go nie zdiagnozuje i nie wyleczy przez internet, jeśli nie masz w domu odpowiednich leków, to sama też go nie wyleczysz, tak więc jedyna opcja, żeby pomóc zwierzakowi, bo jak widać bardzo się męczy to wizyta u weta. Podaj z jakiej jesteś miejscowości, to ktoś z okolicy poda Ci namiar do zaufanego weta.

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Pt lis 09, 2012 16:04 Re: Grzybica ?

Jesteśmy z Chorzowa Batorego. Coraz dziwniej się zachowuję... Wyrzucił mi wszystko z szafy, potrzaskał lusterko i teraz leży cały czas w kuwecie, nie mam pojęcia co mu jest.. Te zachowanie mnie przeraża, proszę o pomoc i namiar na weta

pingpong

Od: Pt lis 09, 2012 13:12

Post » Pt lis 09, 2012 16:28 Re: Grzybica ?

viewtopic.php?f=22&t=78225&start=15
poszukaj w tym wątki Chorzowa i jedź do weta, bo nie ma na co czekać.

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Pt lis 09, 2012 16:44 Re: Grzybica ?

i jak kotek? podczytuje i jestem ciekawa

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Pt lis 09, 2012 16:50 Re: Grzybica ?

Co u kicia?

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08