PILNE!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 12:14 PILNE!!

Kochani bardzo proszę o szybką pomoc, jestem na wyjeździe, zaraz muszę wracać i nie wiem co robić. Na porzuconej działce, "zwabiona" miauczeniem, znalazłam 4 kociaki, ok 3 tygodniowe (otwarte, niebieskie oczy). Matka, gdy podeszłam natychmiast zwiała, nie mogłam jej zwabić. Mieszkają w jakiejś skrzynce od jabłek, bez specjalnej ochrony np przed deszczem. Jeden kot ma baardzo zaropiałe, zaklejone oczy i nos, jeden- trochę, kolejny powłóczy nogą, ale wygląda ładnie, czwarty wygląda ok. NIe są chude. Na pewno nie są czyjeś- teren totalnie nie zamieszkany, jednak kotka może się dożywiać w pobliskiej szkole bo nie wyglądała na b. chudą. Co robić?? Obawiam się, że matki nie złapię, a wiadomo, że jej pokarm najlepszy. Kasy na weta też specjalnie nie mam, we wrześniu termin szczepienia całego mojego stata, jestem pod kreską..
Co powinnam zrobić zabrać kociaki/ najbardziej chorego/ czatować na matke/ zostawić w spokoju?? Bardzo proszę o szybką odpowiedź

lenalena

Od: Nie paź 23, 2011 15:25

Post » Sob wrz 15, 2012 12:44 Re: PILNE!!

up

lenalena

Od: Nie paź 23, 2011 15:25

Post » Sob wrz 15, 2012 13:25 Re: PILNE!!

Jesli mozesz, to zabierz kociaki, inaczej pewnie nie przezyją.Matkę powinno się wysterylizować, ale pewnie nie uda jej sie złapac.
Na leczenie kociaków moze uda Ci się wystawić cos na bazarku?
gdzie są kociaki?Może w poblizu jakaś fundacja jest ?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01