Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 03, 2012 11:35 Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

Od znajomego otrzymałam informacje, że na jednym z ogrodów działkowych w Gdańsku zarząd ogródków usiłuje pozbawić prawa do działki jednego starszego pana za to, że .... dokarmia koty wolnobytujące.

Zarząd działek jest bardzo wrogo nastawiony do kotów.
Mój znajomy, który mi powiedział o tej sprawie jest prawnikiem i reprezentuje tego starszego pana nieodpłatnie - aby mu pomóc w sporze z zarządem.
Napisaliśmy już pismo do zarządu, że trwają działania aby wykastrować wszystkie dorosłe osobniki i wyadoptować małe kociaki.

Stadko kotów liczy kilkanaście osobników. Dwie kotki są już wysterylizowane.

Ja wysterylizuję wszystkie kocice i z czasem kocury, aby zapobiec dalszemu powiększaniu się stadka oraz aby kocury nie znaczyły przykrym zapachem. Pieniądze na zabiegi są już zebrane.

Jest tam trochę kociaków, oswojonych - BARDZO PRZYDAŁBY SIĘ JAKIŚ DT dla nich bo na adopcje z tych działek mają małe szanse.
Ostatnio edytowano Pon wrz 03, 2012 12:12 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon wrz 03, 2012 12:08 Re: Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 03, 2012 12:19 Re: Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

O rany... ręce opadają z szelestem.....Chyba padnięte myszy i szczury są większym "żródłem smrodu i wszelkiej zarazy". A szkody tez większe potrafia zrobić od "rozgrzebywania grządek" .
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon wrz 03, 2012 12:26 Re: Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

no tak, "wszelkiej zarazy" to im się bardzo udało - już po tym widać stosunek zarządu działek do kotów....

Niestety nie mam lepszych zdjęć tych maluchów do adopcji, ale będę tam jutro i pojutrze rano, spróbujemy porobić zdjęcia kotkom, które nadają się do adopcji.

Gdyby ktoś miał jakieś miejsce na DT :roll:

Z przeprowadzeniem akcji sterylizacji i kastracji raczej sobie poradzę, ale tylko tyle jestem w stanie dla tych kotów zrobić, byłoby super gdyby udało się trochę maluchów wyadoptować i dzięki temu zmniejszyć stadko.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto wrz 04, 2012 10:38 Re: Gdańsk - koty z działek - potrzebne DT i DS dla kociaków

Dziś rano złapaliśmy kotkę ze stadka pana Edwarda i kocurka, oboje pojechali na zabiegi.

Kotka z małymi kociakami przepadła - zniknęła, nie wiadomo czy się gdzieś przeniosła, czy ktoś jej i kociakom coś zrobił - czekam na wieści czy się pojawi.

W tej sytuacji w stadku pana Edwarda został już tylko jeden kocurek do kastracji. Wygląda na to, że wszystkie kotki są wysterylizowana - no chyba ze pojawi się ta z kociakami.

Jest jeszcze jeden kotek bury w wieku około 3-4 mies., nie wiadomo skąd się pojawił, czy przyszedł z innego stadka czy ktoś podrzucił, jest dzikusek - na razie płci nie znamy.

Zupełnie nie rozumiem dlaczego Zarząd działek tak walczy tam z kotami, pan Edward ma działkę zadbaną, jest porządek, nic nie śmierdzi, nie ma żadnego bałaganu, te kilka kotów naprawdę nie robi takich zaraz szkód... nie wiem czy czasem nie ma innych powodów, że chcą pozbawić p. Edwarda działki, np. ktoś inny chce ją mieć...

Niestety co gorsza okazuje się, że na działkach jest jeszcze kilka innych stadek kotów, ja sama widziałam takie gdzie było ze 4-5 młodych kocic - na te nie mamy kasy, moi znajomi wyłożyli na zabiegi kotów p. Edwarda i na razie na więcej nie są w stanie....

No i kolejne miejsce gdzie się wpierdzieliła, zobaczyłam i znów są tam jakieś straszne ilości kotek do sterylizacji :x
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78