moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 12:45 moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.................

Witam
moja corka po wyprowadzce ,bardzo teskni za naszym kotem postanowiła nabyć kociaka i....
tu się zaczyna problem
jej narzeczony nie zgadza sie na wizyty przed adopcyjne co zrobić:(
wczoraj miała wziąć kociaka z ogłoszenia ale jak sie okazałopo dojechaniu na miejsce Pani juz oddala kociaki
szkoda ze nie zadzwonila bo 30km na darmo dobrze ze jest auto
poradźcie co zrobić

aga1973

Od: Wto wrz 06, 2011 18:00

Post » Nie sie 26, 2012 12:46 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

Dlaczego się nie zgadza na PA?

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Nie sie 26, 2012 12:52 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

Nabyć?????
No cóż, zapewne w większości hodowli nie są wymagane wizyty przedadopcyjne. Podpisujesz umowę, płacisz i zabierasz kota :roll:

Zachęcam do adopcji zwierzęcia ze schroniska - można mu w ten sposób uratować życie, a schroniska nie przeprowadzają wizyt :( . Za dużo zwierząt tam jest. W niektórych fundacjach też się ich nie przeprowadza .

Moim prywatnym zdaniem źle - nie wydałabym kota do żadnego domu do którego by mnie nie chciano wpuścić przed adopcją.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie sie 26, 2012 12:57 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

mieli juz raz wizyte przed adopcyjna jak chciala zaadoptować świnkę morska
trafili na kobiete trudnego charakteru
ewelina zalamala sie po tej wizyciepoprostu kupila swinke w sklepie a jej narzeczony powiedzial ze nigdy wiecej nie zgodzi sie na jakies wizyty w domu
kobieta zagladala nawet do lodowki twierdzac ze szuka warzyw dla swinki

aga1973

Post » Nie sie 26, 2012 13:01 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

[quote="Never"]Nabyć?????
No cóż, zapewne w większości hodowli nie są wymagane wizyty przedadopcyjne. Podpisujesz umowę, płacisz i zabierasz kota :roll:

NABYC= przenosnia taki juz mam sposob mowienia jesli zle to zinterpretowałaś trudno przepaszam
a co do hodowcow
corce nie chodzi o to żeby brać kota od hodowcy chciała dac jakiemuś potrzebującemu kotkowi dom
moj kociak zostal mi podrzucony w zawiazanej reklamowce pod plot
odkarmilam go podleczylam zaszczepilam wykastrowalam i teraz nie wyobrazam sobie bez niego zycia

aga1973

Post » Nie sie 26, 2012 13:01 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

A zareagowali jakoś na to? dali znać osobie, która chciała świnkę wyadoptować, że kobita się tak zachowywała?
Przypadek faktycznie nieciekawy, ale to nie znaczy, że wszyscy się tak zachowują..

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Nie sie 26, 2012 13:05 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

Ja najpierw zapraszam do siebie :) . Jeśli jest ok, to zawożę kot a do domu i z nim wchodzę. Zostaję ok 0,5 - 1 godziny, podpisujemy umowę. Patrzę gdzie jest kuweta i miski, czasem coś doradzam w kwestii wygody lokalizacji. Na ogół to mnie są zadawane pytania :wink:
Mamy do adopcji 2 czteromiesięczne łobuzy, chętnie pomogę 8)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 26, 2012 13:12 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

aga1973 pisze:
Never pisze:Nabyć?????

NABYC= przenosnia taki juz mam sposob mowienia jesli zle to zinterpretowałaś trudno przepaszam
a co do hodowcow
corce nie chodzi o to żeby brać kota od hodowcy chciała dac jakiemuś potrzebującemu kotkowi dom
moj kociak zostal mi podrzucony w zawiazanej reklamowce pod plot
odkarmilam go podleczylam zaszczepilam wykastrowalam i teraz nie wyobrazam sobie bez niego zycia

Mam do adopcji 3 kociaki - będą do wydania za 2-3 tygodnie, chyba że dwójka - wtedy wcześniej. Ale zawsze zawożę kota do domu docelowego. Nie mam wygórowanych wymagań - zobowiązanie do sterylizacji / kastracji i zabezpieczenie okien. I dobre podejście do zwierząt, świadomość tego że są to żywe istoty a nie zabawki. Kociaki są ze schroniska, cudem przeżyły. Mają obecnie 5 i 6 tygodni. Osobiście je wykarmiłam, kochają ludzi.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... t=1&ref=nf
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... t=1&ref=nf

Never

Post » Nie sie 26, 2012 13:19 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

Mieszkam na Bielanach. Mam kocurki 5miesięczne gotowe do adopcji w każdej chwili. Zapraszam do siebie, można poznac koty i poznac mnie. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 26, 2012 14:37 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

niestety narzeczony nie ugiety nie chce sie zgodzic na wizyty przed adopcyjne
chyba bedzie musiiala skorzystac ze schroniska na ,,paluchu.
albo szukajac w ogloszeniach:(
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 14:44 przez aga1973, łącznie edytowano 1 raz

aga1973

Post » Nie sie 26, 2012 14:39 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

zajrzyj do Paluchowego wątku - masa kotów i kociakow do adopcji....
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 26, 2012 14:47 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

aga1973 pisze:niestety narzeczony nie ugiety nie chce sie zgodzic na wizyty przed adopcyjne
chyba bedzie musiiala skorzystac ze schroniska na ,,paluchu.
albo szukajac w ogloszeniach:(

Szkoda, moje kociątka są fantastyczne. Ale zachęcam w takim razie do adopcji na Paluchu. Szkoda, że ten narzeczony ma takie podejście - jedna jaskółka nie czyni wiosny, nikt nie zamierza zaglądać Wam do lodówki ;)

Never

Post » Nie sie 26, 2012 14:51 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

SCHRONISKO! Koty schroniskowe też potrzebują pomocy :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Nie sie 26, 2012 14:58 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

trzeba bedzie tam podjecha kociakow jest cale mnustwo tylko nie zabardzo wiem jak to sie odbywa

aga1973

Post » Nie sie 26, 2012 14:59 Re: moja corka chce koniecznie miec kociaka ale.............

aga1973 pisze:trzeba bedzie tam podjecha kociakow jest cale mnustwo tylko nie zabardzo wiem jak to sie odbywa

skontaktuj się z alareipan i jamkasica - wolontariuszki na Paluchu, wszystko podpowiedzą :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
edit: wątek Paluchowy viewtopic.php?f=1&t=137841

Marzenia11

[następna]