Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2012 8:24 Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

3. 08. 2012 roku zaginęła czarna , 5 - letnia kotka, znak szczególny - na karku kępka jasnej sierści, zielono/żółte oczy. Gdańsk Stogi ulica Szpaki 3 (koło zajezdni tramwajowej).Kotka to najlepszy przyjaciel mojej córki, codziennie ją opłakuje i czeka na jej powrót do domu. Na znalazcę czeka wysoka nagroda, wiadomość pod telefonem 602747642.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zgubione-znalezione/zaginela-czarna-kotka-500zl-nagrody-ogl5344415.html

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 09, 2012 8:05 przez emilka121, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

emilka121

Od: Nie sie 05, 2012 12:38

Post » Wto sie 07, 2012 14:17 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Podrzucam. Oby się znalazła :ok: :ok: :ok:
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Wto sie 07, 2012 17:35 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

ul. Szpaki ale gdzie ?

Warto poszukac poznymi wieczorami lub bardzo wczesnym rankiem gdy slonce wstaje. Kiciac i kiciac, kot rozpozna Wasze glosy i rozwiesic ogloszenia, popytac w najblizszych klinikach weterynaryjnych.
Ogloszenia musza byc wszedzie w okolicy, w sklepach z zarciem dla kociakow, w lecznicach, w marketach czesto odwiedzanych przez sasiadow.

Kciuki za znalezienie

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro sie 08, 2012 7:14 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Szukaliśmy już wszędzie, znamy prawie każdy samochód od spodu, pobliski las, przeszukałam już każdy śmietnik i nic. Ogłoszenia wiszą na każdym słupie, tablicy i drzewach. Właściciele i pracownicy sklepów też są powiadomieni o zgubieniu się kotki. Nadal codziennie jej szukamy wieczorami (o poranku niestety nie możemy ze względu na pracę) ale kotka jakby rozpłynęła się w powietrzu. Powiadamiałam też trójmiejskie schroniska, przychodnie wet. i organizacje zajmujące się bezdomnymi kotkami. Każdego dnia mam nadzieję że to dziś się znajdzie ale to już 5 dzień od kiedy jej niema. Córka bardzo przeżywa jej zniknięcie.
Kotka kiedy miała 5 miesięcy została znaleziona na ulicy i do tej pory nigdy nie opuszczała domu, teraz ma już 5 lat ale łudzę się że może nie stanie jej się nic złego dopóki jej nie znajdę.

Dziękuję za słowa otuchy.
Obrazek

emilka121

Post » Śro sie 08, 2012 9:53 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Nie poddawajcie się. Jeżeli to kicia nie, która nie wychodziła z domu to mogła gdzieś w poblizu schować się w jakąś dziurę i nie wychodzi z niej z przerażenia. Może po kilku dniach się gdzieś pojawić albo i później. Z kotami jest ciężko, bo zamiast szukać pomocy to się chowają. Ale czytalam, że po długim czasie znajdowały się zguby. :ok: :ok: :ok:

Obrazek

anka13

Post » Śro sie 08, 2012 10:45 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Szukajcie dalej !
Moj Rysio odnslazl sie po 7 dniach.
Oprócz ogloszeń pogadałam z okoliczną młodzieżą taka mniej grzeczną, i dodatkowo z dziećmi.
Wieści o tym gdzie jest kocio dostalam właśnie od tej niegrzecznej mlodziezy. !
Trzymam kciuki , :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro sie 08, 2012 11:00 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Będę trzymać :ok: . Ja też od 16 lipca szukam swojego czarnego kocurka tyle, że w Warszawie. Nie traćcie nadziei, każdy zakamarek sprawdzajcie x razy. Szukajcie kiedy jest najciszej, późnymm wieczorem albo nad ranemMożecie grzechotać chrupkami jeśli je lubi. Czy to była kotka wychodząca? Jeżeli to była typowo domowa kicia jest szansa, że schowała się bardzo blisko domu. O ile jej nic nie przepłoszyło. No i ogłoszenia, mnóóóóóóóóóóóstwo ogłoszeń. Z wyraźnym zdjęciem, imieniem, opisem gdzie zaginęła i kwotą nagrody. Ludzie są różni dlatego musicie się przygotować na to, że ogłoszenia będą notorycznie zrywane. Znajdźcie okoliczne karmicielki, może kicia się podłączy do jakiejś michy a wtedy zostaniecie poinformowani. Poinformujcie okoliczne lecznice. CZy kicia jest zaczipowana? Jeśli tak to podajcie lekarzom nr. mikroczipa. I przygotujcie się na to, że jak już ją namierzycie to możecie mieć problem z jej złapaniem. Ona może (choć nie musi) nie podejść do was albo uciekać. A wtedy wypożyczcie od TOZ'u klatkę- łapkę. A tu wątek ku pokrzepieniu serc: viewtopic.php?f=1&t=104532 . I pamiętajcie, kot ginie na prawdę wtedy, kiedy przestaje się go szukać. Będę podpatrywać :)...

I wklejcie w wątku zdjęcia kiciuni :)...
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Czw sie 09, 2012 6:19 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Kolejna noc poszukiwań minęła, przeszukałam na kolanach z latarką cały parking przed naszym blokiem i nic ani śladu po kotce. Szukałam od godziny 22 kiedy było już cicho i ciemno, niestety na marne. Nie mam już bladego pojęcia gdzie może ukrywać się kotka. W domu lubiła zawsze siedzieć w jakimś zakamarku, w tapczanie i na szafie dlatego wiem że będzie ciężko wypatrzeć ją dopóki sama nie zdecyduje się wyjść ze swojej kryjówki.

Czy myślicie że od piątku mogła zajść daleko od domu?

Kotka ma dość powściągliwe i nieufne podejście do ludzi i innych kotów, nie wiem już sama czy może przez tak długi czas siedzieć cicho schowana w jakimś kącie. Kiedy kładę się spać zostawiam odsłonięte rolety i uchylone okno żeby usłyszeć miauczenie, ale jeszcze nigdy nic nie słyszałam.

Dziś od 19 znowu ruszam na wyprawę. :(
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc :)
Obrazek

emilka121

Post » Czw sie 09, 2012 7:56 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Wydaje się, że powinna być niedaleko domu.
Mój Rysio siedział w piwnicy trzy domy dalej. Piwnica nieużywana, otwarta , ktos zostawil tam tylko sterte miau węglowego.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Czw sie 09, 2012 8:05 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Moja Najstarsza jak kiedys kiedys za małolata dała noge to schowała sie na stychu u sąsiadów - a nie było jej ponad mc w domu. ale wystawialismy miske na podwórkui kuwete i że byly uzywane wiedzielismy ze żyje (bylismy pewni ze to ona, bo w okolicy nie bylo zandego kota a pies na podwórku babci tylko nasza tolerował)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw sie 09, 2012 20:10 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Nie poddawajcie się. Najprawdopodobniej jest blisko. W wątku poświęconym zaginionym i znalezionym można poczytac po jakim czasie znajduja się zguby. :ok: :ok: :ok:

Obrazek

anka13

Post » Pt sie 10, 2012 6:03 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

!!!!!! ZNALAZŁAM JĄ !!!!!!

Cały cza była praktycznie blisko nas :D Siedziała w naszym blokowym zakładzie, schowana między rurami wentylacji! Wczoraj około 23 w nocy, kiedy chodziłam z latarką po osiedlu coś natknęło mnie żeby jeszcze raz zajrzeć w okno zakładu. Za pierwszym razem nic nie widziałam, ale kiedy podeszłam drugi raz wydało mi się że słyszę tam jakieś stuknięcie. Kiciałam i kiciałam do szyby aż w końcu kotka wyskoczyła na parapet z drugiej strony szyby. Boże co to była za radość!!! Szybko ściągałyśmy biedną Panią właściciel z łóżka błagając ją o zabranie kotki do domu :D

Kotka jest już bezpieczna i szczęśliwa w domu, nawet na krok nie odchodzi od córki :D

Dziękuję wszystkim za dobre słowa i pomoc !!!
Obrazek

emilka121

Post » Pt sie 10, 2012 8:25 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

To fantastycznie :piwa: Dobrze, że są jakieś szczęśliwe wiadomości:1luvu: :1luvu: :1luvu: Teraz będzie potrzebowała dużo miziania, bo na pewno wystraszona.

Obrazek

anka13

Post » Pt sie 10, 2012 8:27 Re: Zaginęła czarna kotka 500zł nagrody

Cieszę sie razem z Tobą Obrazek

Kicie proszę wyglaskać !!!!!
Obrazek

Szura-najmysi mama