2 kotki z podwórka.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 22:15 2 kotki z podwórka.

Witam. A więc moi znajomi jakoś w listopadzie będą zmuszeni do oddania swoich kotów (jest to konieczność, proszę nie pytać czemu bo są to ich osobiste sprawy) Ja bardzo chce przygarnąć te kotki, ale mieszkam w mieszkaniu a oni mieszkają w domu i koty są na dworze (oczywiście są wpuszczane do domu tylko kiedy chcą). W lecie spędzają niekiedy całe dnie poza domem, a w zimie przychodzą najczęściej tylko na noc. I chciałabym się dowiedzieć czy dobrze by im u mnie było? Kotki są młode jedna ma 2 lata, druga rok. Chodzi mi o to czy przyzwyczaiły by się do tego że już nie będą mogły wychodzić na dwór, i czy na uczą się korzystać z kuwety?

niikii

Od: Nie lip 29, 2012 22:06

Post » Pon lip 30, 2012 5:10 Re: 2 kotki z podwórka.

Niikii, fajnie, że chcesz pomóc kotom. To jeszcze młode koty, myślę, że zimą będzie im łatwiej zaakceptować zmianę trybu życia.
Z kuwetą koty na ogół dobrze sobie radzą ale dobrze, żeby znajomi wstawili taki sprzęt do treningu już teraz. Może warto byłoby zamykać koty w domu co którąś noc, szczególnie chłodniejszą?
Ewentualnie możesz z nimi wychodzić na szelkach, gdyby bardzo się domagały :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lip 30, 2012 10:24 Re: 2 kotki z podwórka.

Kiedy u nich będę powiem im aby wystawili. A co do zamykania w nocy, to one są zamykane w domu na noc w zimie, niekiedy nawet w lato. Ale często zdarza się tak że drapią w drzwi bo chcą wyjść.

niikii

Od: Nie lip 29, 2012 22:06