» Wto lip 24, 2012 22:51
Koty i piesek zagrożeni schroniskiem. Szukam domów!
Za kilka tygodni: może to być 3 lub 4 tygodnie pomoc społeczna zabierze starego alkoholika do domu starców. Zostaną po nim 2 koty i mały piesek. Grozi im schronisko.
Koty od kilku lat mieszkają w szopach i na dworze. Są to:
Czarna kotka Diana lub Kasia. Gość myli imiona i nie pamięta. Kotka ma prawdopodobnie 15 lat. Nie jest wysterylizowana i chyba w ciąży. Nasz wet na ulopie, ale spróbujemy ją ciachnąć, jak wyniki badań będą dobre. Kotka jest miła, kontaktowa , spokojna.
Trikolorka Filipinka zwana Filipem. Ładnie wygląda, odkarmiona na myszach. Jest trochę nieufna. Młodsza od czarnej. Dziadek nie wie ile ma lat.
Obydwa koty odzwyczajone od ludzi, bo żona dziadka umarła już kilka lat temu. Teraz ja te koty dokarmiam i psa też, ale nie wezmę ich do siebie.Mam i tak za duży zwierzyniec. Koty raczej powinny mieć dom wychodzący, bo to wiejskie koty.
Jest jeszcze piesek Jana. Suczka. Starsza, siwa na pyszczku, ale wesoła i żwawa. Jest ratlerkowata, czarna, wielkości mniej więcej kota. Krótkowłosa.Byłaby świetnym towarzyszekm dla starszej osoby i niie tylko.
Zwierzaki żyją zgodnie razem, ale są bardzo samotne.
Mam nadzieję, że Iburg uda się wkleić ich fotki. Ja zmieniłam komputer, mam inny program i jeszcze tego nie opanowałam. Nie mam na to czasu.
Szukam im domu wśród znajomych. Dałam ogłoszenie w miejscowej gazecie.Proszę o pomoc w ogłoszeniach internetowych, bo czasu zwierzaki mają bardzo mało.
Ostatnio edytowano Czw sie 02, 2012 9:41 przez
Zakocona, łącznie edytowano 1 raz