» Pt lip 20, 2012 7:12
dzikie kotki proszę o pomoc ( informację)
Proszę o udzielenie informacji, pewnie w złym dziale umieszczam post ,jestem osobą nowozarejestrowaną na forum, na podwórzu mojej mamy osiedliły się bezpańskie koty, lub raczej koty dzikie, jest ich obecnie 9, większość urodziła się na tym podwórzu i nigdy nie miała właściciela, zamieszkują w szopce mojej mamy gdyż w deskach jest szczelina i przez nią się przeciskają, ponieważ mojej mamie było ich żal zaczęła je dokarmiać wraz z dwoma innymi sąsiadami, pozostali sąsiedzi są przeciwni tym zwierzętom, koty są dzikie nie dają się złapać, próby oswojenia też niewiele dają bo są bardzo nieufne przez część sąsiadów która je straszy, niedawno Ci sąsiedzi napisali skargę na moją mamę tak jakby była właścicielem zwierząt, a nim przecież nie jest, kotki są dzikie a nie tylko moja mama je dokarmia, natomiast dostała obecnie pismo że ma coś zrobić z tymi zwierzętami albo gmina je zabierze do schroniska, pytanie kto w takiej sytuacji ponosi koszty umieszczenia kociaków w schronisku, czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 2012 7:17 przez
alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przenoszę na właściwe podforum