wczoraj wysłałam maila (telefonów nie odbiera ani ode mnie ani od koleżanki)
Jeżeli nie otrzymam żadnej konkretnej informacji o stanie kotki oraz miejscu jej przebywania ,składam z dn.04 czerwca 2012 r zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z art.35 i 37 Ustawa o Ochronie Zwierząt oraz z art.62 paragraf 1-2 ,art 77-78,oraz art.108 Kodeksu Wykroczeń , przez Panią Renatę H. zam. w Rybniku w Prokuraturze Rejonowej w Częstochowie z prośbą o przesłanie do Prokuratury w Rybniku .
Otrzymalam odpowiedź że mam ich nie straszyć i że takie rzeczy się zdarzają jak ucieczki kotów.... rozumiem wszystko ale wiem że mataczą , wczoraj dopiero umieścili ogł na stronie Rybnika
http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,zag ... 69880.htmlDowiedziałam się również że wczoraj pytali wolontariuszkę schroniska o takiego kota, ja uważam że Poli już dawno nie ma u tych ludzi a te 2 kroki ,które podjęli to asekuracja przed poniesieniem konsekwencji, ale dla mnie najważniejsze jest to żeby odnaleźć kotkę , może są osoby na forum z Rybnika ,może znają karmicielki ,dt ,proszę jeśli trzeba będzie mogę powysyłać ogł. plakaty , chcemy zrobić wszystko żeby kotkę odnaleźć.