LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 10:47 LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!!!!!

:cry: :cry: :|Witam,
Od wczoraj jestem zdruzgotana - nie wiem co robić. Otóż w niedzielny wieczór znalazłam w środku piwnicy swojej babci 5 kociąt jeszcze ślepych. Zadzwoniłam wczoraj do TOZ Legnickiego i odmówiono mi pomocy!!!! Powiedziałam, że kocięta nie mogą przebywać w zamkniętej komórce, do której przez dziurę w oknie wchodzi matka. W piwnicy brakuje światła, jest pełno metalowych elementów, ostrych krawędzi i trutki na gryzonie. Poprostu nie jest to miejce przyjazne zwierzętom. Jestem załamana, bo odmówiono mi pomocy w TOZ pomimo dwukrotnego telefonowania z prośbą. Odmowę uzasadniono zbyt dużą liczbą kotków do opieki :evil: :evil: . Facet mógł chociaż podać mi nr do kogoś młodszego, kto może miałby jakiś pomysł ale po co :x :x Nie wiem co mam robić!!!! Nie potrfię zrobić czegokolwiek bo wyczajnie nie znam się na opiece nad kotkami, zwłaszcza ślepym miotem!!!!!! Dodam, że kotka jest dokarmiana, kocięta wyglądają na odżywione, byłam u nich wczoraj i bedę dzisiaj. Ale nie wiem czy przeżyją one w tak skandalicznych warunkach a nie darowałabym sobie tego gdyby umarły. Dodam, że ma to miejsce na ul.Żwirki i Wigury, niedaleko LOKu w Legnicy. Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Mój tel.792-591-799

Capustaah

Od: Wto maja 08, 2012 10:33

Post » Wto maja 08, 2012 14:21 Re: LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!

Nie możesz trochę posprzątać w tej piwnicy i wyrzucić trutkę? Wtedy kocięta będą miały lepsze warunki.
Na razie innego nie musisz robić, matka się nimi wystarczająco dobrze opiekuje. Potrzebuje tylko kalorycznego jedzenia (np. karmy dla kociąt) i świeżej wody do picia.

WAŻNE: Kotkę trzeba wysterylizować, zanim pojawi się kolejny miot kociąt!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto maja 08, 2012 14:41 Re: LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!

Ja ze swojej strony wkleję jeszcze takiego linka, bo o opcjach jakie założycielka wątku ma do wyboru poinformowałam:
http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html

Moje stanowisko w takich sytuacjach jest jasne, stałe i niezmienne.

Wg. zapewnień założycielki wątku kotka zostanie wysterylizowana.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro maja 09, 2012 10:05 Re: LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!

Witam!
Wczoraj zabrałam trutkę, metalowe szprychy i stare klatki. Nakarmiłam kotkę i dałam wody. Póki co tak zostanie. Dziś nie wiem czy odwiedzę kotki, bo mam ustawioną kontrolę onkologiczną + rentgen i nie wiem czy dam radę wybrać się do piwnicy babci. Niestety nie uśpię kotków - mam nawracające epizody depresji i nie wiem czy dam radę znieść taki stres. Póki co szukam im domów, a kotkę chciałabym wyterylizować jak odchowa młode. Kicia jest stałą mieszkanką naszego podwórka - jest u nas od dwóch lat i nie cierpi głodu. To był jej pierwszy miot(rok temu była jeszcze kociakiem) i mam wielką nadzieję ostatni. Dzięki za rady i pozdrawiam serdecznie.

Capustaah

Od: Wto maja 08, 2012 10:33

Post » Śro maja 09, 2012 11:35 Re: LEGNICA -POMOŻCIE MI URATOWAĆ KOCIĘTA !!! TOZ MNIE OLAŁ!

Sterylizacja po odchowaniu kociąt to za późno.
Kotka lada moment znów dostanie rujki i będzie kotna.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43