Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2012 20:37 Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Dostałam informacje, że pewna Pani dokarmia koty,są tam dwie kotki obie już w zaawansowanej ciąży, kotki są dzikie. Kotki jest gdzie przetrzymać po zabiegu, jest transport do weta, tylko szukamy kogoś kto mógłby podjechać i kotki złapać, myślę, że w razie czego możemy kombinować klatkę łapkę/chwytak. Czy jest ktoś z okolic, kto podjąłby się łapanki??

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto maja 08, 2012 10:45 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Hej hej dziękuję :)

Sprawa się załatwia - Patsi zaoferowała klatę łapkę, ja, lub najlepiej teściowa sama (no bo kotki zna) spróbujemy je samodzielnie złapać dziś pod wieczór lub jutro- tyle że jutro ja nie będę miała czasu im pomóc..
Jedna nieudana próba złapania, jak wiesz, już miała miejsce i mama bardzo to przezyła, kotki pewnie też..

Jeszcze kwestia tego gdzie i kiedy je dowieziemy, wstępnie rozmawiałam też z Fundacją Cichy Kąt. Do wieczora powinno się wyjaśnić.

yola.s

Od: Sob maja 28, 2011 21:20

Post » Wto maja 08, 2012 10:50 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Trzymam kciuki w takim razie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

OlaLola

Post » Wto maja 08, 2012 12:19 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

właśnie dzwoniła mama, że jest przychówek na ogródku.. :?

yola.s

Post » Wto maja 08, 2012 12:58 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Świetnie.... dużo? Może by je tak podebrać...
No i koniecznie złapać drugą kotkę na sterylkę.

OlaLola

Post » Wto maja 08, 2012 13:09 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Jeszcze nie wie ile bo kocica syczała jak podeszła. Tak, temat jest oczywiście aktualny, jakoś trzeba im pomóc :?
Z tymi osobami z którymi będę jeszcze dziś rozmawiać poruszę temat tych maluchów też..

yola.s

Post » Wto maja 08, 2012 15:50 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Ok to w takim razie czekamy na wieści.

OlaLola

Post » Śro maja 09, 2012 14:45 Re: Jest ktoś ze Świętochłowic? Dwie kotki zaraz rodzą PILNE

Właśnie dostałam sms, że wszystkie kotki zostały zabrane. Niestety przez Panów ze schroniska. Poczatkowo teściowa chciała (też za moją namową) zostawić sobie te dwie kotki po sterylce którą próbowałam zorganizować. Na ogródku, bo w domu ma komplet :wink: No ale tak się to potoczyło..
Może i lepiej skoro sąsiedzi przestali być kotom przyjaźni.

yola.s