Siemka, po raz pierwszy jestem świadkiem gdy moja kotka jest w ciąży i kompletnie nie wiem jak sie zachować. Wody jej odeszly i urodziła jednego martwego kotka..., jest tylko ten jeden, jest szansa że jeszcze ma coś w brzuchu? Dodam tylko że dwa dni temu lekko krwawiła, delikatnie. Z góry dzieki za odp.
Ostatnio edytowano Pon kwi 16, 2012 16:12 przez reeisik, łącznie edytowano 1 raz
Kotkę powinien zobaczyć vet. Poproś o przyjazd do domu, jesli jest taka możliwość. Na ten czas skontaktuj się z jakimś szybko, bo życie kotki może być zagrożone. Dopisz w tytule skąd jesteś.
Powiedzial, że najlepiej by było jakby go zobaczył, ale narazie nie mam możliwości, zeby przyjechal. Poczekamy zobaczymy, kotka sie czuje dobrze chodzi po podworku i tylko co chwile wskakuje na kolana
Kotka jest spokojna, ma apetyt i wygląda dobrze, ale zastanawia mnie to że sie tuli jak nigdy. Jakby nigdy jej nikt nie głaskal, wskakuje na kolana i sie kladzie, ociera sie o rozne przedmioty, nigdy tak zbytnio nie robiła. Byc moze jest w szoku jeszcze po porodowym
Ciąża u kotek z jednym kociakiem zdarza się b. rzadko. Natychmiast pędź do weta na USG czy i ile płodów zostało w kotce, jeśli są martwe, to zaczną się rozkładać, to po kotce.