pomocy, potrzebuje mój kotek.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2012 17:49 pomocy, potrzebuje mój kotek.

Witam wszystkich Mam na imię Jarek a mój kotek to Szami. Kot ma 12lat od tygodna nie chce jeść, pije dużo wody ale mało sika. Zbiera mu się w brzuszku woda i ma lekkie kłopoty z oddychaniem. Dzisiaj miał robione USG dysponuję zdjęciami i filmem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co na nich widać. od tygodnia dostaje zastrzyki w tym bardzo bolesny antybiotyk, wczoraj dostał na siusianie aby wydalił płyny razem z moczem oczywiście siusia więcej ale brzuszek ma bez zmian. Wet mówi że to "jakiś nowotwór chłoniak" ale sam nie jest pewien po mimo że USG było robione. Nie wiem czy można podać linka z wizualizacją USG kotka? http://www.youtube.com/watch?v=nftTvBQEre4

Co mam dalej robić, bo usypiania nie biorę wogólę pod uwagę!
Ostatnio edytowano Czw maja 03, 2012 17:00 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przenoszę wątek na odpowiednie podforum

jaarex

Od: Śro kwi 11, 2012 17:35

Post » Śro kwi 11, 2012 19:32 Re: pomocy, potrzebuje mój kotek.

Co do interpretacji USG to niestety nie potrafię pomóc.
To jest guz? Gdzie jest umiejscowiony?

A co z innymi badaniami, np. krwi, RTG - były robione?

Może byłoby dobrze skonsultować kotka z innym wetem, jeśli to możliwe.
Jakoś nie budzi mojego zaufania wet, które "nie jest pewien", a podejmuje się leczenia. Np.dlaczego kotek dostaje akurat taki antybiotyk a nie inny?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 12, 2012 14:14 Re: pomocy, potrzebuje mój kotek.

Skad jestes ? Moze wejdz na watek kotow chorujacych na nowotwory, bialaczke i podpytaj o dobrego veta z Twoich okolic ?
Napisales swoj apel na podforum dla kotow chorujacych na nerki i cukrzyce, a Twoj kot ma najwyrazniej inny problem... Obawiam, ze nie mamy odpowiedniego doswiadczenia...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40