Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 09, 2012 9:51 Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Witam!
Mam duży problem moja 12 letnia kotka od 4 tygodni słabnie w oczach, wizyty u weterynarza za dużo nie dają ciągłe antybiotyki poprawiają jego stan na 2 dni. Schudł strasznie, nie je ma ciężki przyspieszony oddech. Na brzuchu pojawiło się szereg drobnych krostek. Krostki pojawiły się w okolicy "pooperacyjnej" - kotka w 2008 roku przeszła sterylizację i miała usunięty guz listwy mlecznej. Weterynarz wygolił to miejsce kazał smarować oxycortem wieczorem, a rano tyrbistadem. Poprawy wielkiej nie widać. Oprócz tego zrobił badania krwi i stwierdził chorą wątrobę i kazał podawać hepatil. Od 4 dni kotka pozostawia za sobą malutkie "bobki" stolca - bardzo ciemne. Dzisiaj nie podałem hepatilu. Nie wiem co robić i gdzie się zgłosić po pomoc!!!

domber1

Od: Pon kwi 09, 2012 9:44

Post » Pon kwi 09, 2012 9:57 Re: Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Napisz skąd jesteś.
Może ktoś podpowie gdzie można udać się po pomoc.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon kwi 09, 2012 10:06 Re: Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Sępólno Krajeńskie woj. Kujawsko-pomorskie

domber1

Post » Pon kwi 09, 2012 10:43 Re: Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Dlaczego nie podałeś leku na wątrobę? Jeśli ona faktycznie jest uszkodzona to go bardzo potrzebuje. Nie odstawiaj go bez potrzeby.
Mógłbyś wkleić wyniki badań? Co było robione?
Jakieś inne badania? Może usg? RTG klatki piersiowej?
Kotka miała usuwany guz sutek... One w większości są złośliwe, od operacji minęło 4 lata, za mało by uznać kotkę za bezpieczną - koniecznie i przede wszystkim trzeba wykluczyć przerzuty. Ale tak czy owak te badania są konieczne skoro dotychczasowe leczenie nie pomaga :(
I to szybko :(

Masz możliwość skonsultować kotkę u kogoś innego?
Najlepiej u kogoś kto ma możliwość zrobienia diagnostyki obrazowej?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto kwi 10, 2012 17:27 Re: Kot osłabiony , nie je ma ciężki oddech

Niestety wczoraj kotka została uśpiona - zrobiliśmy wszystkie możliwe badania - cukrzyca ( poziom cukru we krwi 500!!), wątroba powiększona w znacznym stopniu- lekarz w klinice w Bydgoszczy stwierdził że ma niewielkie szanse na przeżycie.

domber1