ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 18:45 ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

znajoma zadzwoniła do mnie zbulwersowana po obejrzeniu wiadomości Polsatu, na temat sytuacji w Łodzi;
facet ponoć zupełnie bez ogródek mówił o zagłodzeniu kotów :evil:
znalazła mi info z gazety lokalnej

http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,1148 ... jmie_.html

czy ktoś z miau zajął się tą sprawą?
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw kwi 05, 2012 18:59 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Też jestem ciekawa. Oglądałam wiadomości.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Czw kwi 05, 2012 19:34 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

też słyszałam o tym, miałam założyć wątek ale już jest...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw kwi 05, 2012 19:37 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

http://www.koty.pl/sos/art287,27-kotow- ... dalej.html

"Kotami obiecał zaopiekować się właściciel schroniska dla zwierząt, znajdującego się na ulicy Kosodrzewiny w Łodzi - mówi Anna Jobczyk z Fundacji. - Koty zostaną w hotelu do czasu znalezienia dla nich właścicieli. Przez ten czas właściciel będzie je utrzymywał."
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Czw kwi 05, 2012 19:40 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

KarolinaS pisze:znajoma zadzwoniła do mnie zbulwersowana po obejrzeniu wiadomości Polsatu, na temat sytuacji w Łodzi;
facet ponoć zupełnie bez ogródek mówił o zagłodzeniu kotów :evil:
znalazła mi info z gazety lokalnej

czy ktoś z miau zajął się tą sprawą?

Nie oglądałam,nie wiem ...Ale wydaje mi się ,że facet jest po prostu spanikowany,nie wie co robic ,do kogo zwrócić się o pomoc,stąd może tekst o zagłodzeniu kotow ,który pewnie jest wyrwany z całego kontekstu ,żeby tylko była sensacja :? W końcu 27 kotów to nie przelewki...
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw kwi 05, 2012 19:45 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Ogladałam wiadomosci byl tylko cytat jego wypowiedzi ze przezyja tak dlugo na ile starczy im pozywienia i wody .

Generalnie Polska to chory kraj w Ameryce by facetowi pomogli (schroniska) tutaj juz sie odwrócili dup....

wercia

Post » Czw kwi 05, 2012 20:00 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Tak, ale mieszkanie, to chętnie, a koty to już nie... Albo bierze cały spadek, albo nic :/

andua

Post » Czw kwi 05, 2012 20:01 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

No no dokladnie o tym samym pomyslalam.

wercia

Post » Czw kwi 05, 2012 20:02 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

telewizja pokazała co chciała pokazać
mnie uderzyło coś innego w tym reportażu
zobaczcie w jakich warunkach żyły te koty - puste ściany, puste podłogi i krata w drzwiach - zapewne po to by nie przeszły na dalszą cześć mieszkania
żyć nie umierać - jeśli to się nazywa miłość to ja wolę jednak nie kochać swoich

dlaczego bulwersuje nas kiedy ktoś umiera, zostawia 1 kota czy psa a rodzina oddaje go do schroniska? a czemu w tym przypadku schronisko ma obowiązek przyjąć ten spadek?
czy to właśnie nie tego pana obowiązek zając się tymi kotami?
dlaczego do tej pory nikt nie próbował im szukać domów? Od kiedy ta pani trafiła do szpitala minął ponad tydzień, kilka dni temu zmarła - przez ten czas nikt nie zrobił nic by nagłośnić sprawę w mediach aby szukać domów tylko zrobić najazd na schronisko, dlaczego ich nie przyjęło
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw kwi 05, 2012 20:10 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

miejsc w łódzkim schronie jest na ok. 100 kotów max
zazwyczaj zimą udawało się utrzymać stan kotów na ok. 60 (dzięki adopcjom, o czym jest cała seria wątków Po drugiej stronie siatki - patrz mój podpis)
w tym roku kotów jest stale około setki, nie ma gdzie upychać nowych, przegęszczenie powoduje, że koty bardziej chorują

Ile kotów po zmarłych trafia do lódzkiego schronu, bo umierają osoby samotne albo rodzina daleko - wie ktoś? Bo ja widzę jak ich dużo. I ile nie trafia do schronu, dzięki akcjom wolontariuszy łódzkich fundacji. A kazda fundacja prokocia cierpi na brak dt. POczytajcie wątki FFA czy kotylionowe.

No więc GDZIE upchnąć te koty?
Jak NIE DOPUScić do ich śmierci wskutek stresu i depresji po utracie opiekunki?
Schron dla takich kotów jest jak wyrok śmierci.
Bo ile z tych 27 kotów uda się szybko znaleźć domy?
Nie znamy ich stanu zdrowia, czy są szczepione, czy wymagają opieki wet.

Być może dzięki nagłosnieniu medialnemu uda się tym kotom znaleźć domy w miarę szybko.
Oby.

Ale nóz mi się w kieszeni otwiera, jak czytam - niech schronisko weźmie, niech fundacje wezmie - a przepraszam - DOKĄD mają zabrać?
Jak w schronie i dt fundacyjnych brak miejsc?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 05, 2012 20:17 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

andua pisze:Tak, ale mieszkanie, to chętnie, a koty to już nie... Albo bierze cały spadek, albo nic :/

:wink: nie znam sie na prawie spadkowym,ale czy spadkobierca jest informowany o zwierzetach,które znajduja sie w mieszkaniu :oops: :?: rybkach,papugach,psach itp.itd.
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw kwi 05, 2012 20:20 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Oglądałam Wiadomości na Polsacie.
Najłatwiej zadzwonić do schroniska, niech zabiorą i niech się inni martwią, ech, nasza smutna rzeczywistość :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw kwi 05, 2012 20:23 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

Schroniska odmówiły przyjęcia z takiegiego powodu, że koty nie są bezdomne. No i fakt, właściciel ma obowiązek sie nimi zająć.
Te kraty, moje skojarzenie było takie, że mogły być niezbędne izolacji, ale nie od człowieka, a między nimi (koty chore, koty agresywne, etc), przy 27 kotach izolacja bywa konieczna. Jednak mogło mi cos umknąć uwadze.

Co z tymi kotami sie stanie?

Pan obwiescił, ze umrą z głodu, bo on nie zamierza sie nimi zajmować. Wyjeżdża z Pl za dwa dni. Czyli facet informuje, że zamierza popełnić przestepstwo.

W mieszkaniu mógłby ktoś zamieszkać i zająć się nimi na koszt właściciela mieszkania, póki nie znajdą się domy...

andua

Post » Czw kwi 05, 2012 20:30 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

kiepsko widzę zajęcie się kotami gdy się mieszka poza granicami kraju i nie z braku chęci a z braku możliwości
mieszkania wszak nie trzeba karmić ani po nim kuwet sprzątać
wcale się mu nie dziwię, że w takiej sytuacji zwrócił się o pomoc tam gdzie mógł - do schroniska
facet ma swoje życie kilkaset km dalej, trudno wymagać aby rzucił pracę i zmienił zycie bo koty uzbierane przez matkę
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 05, 2012 20:31 Re: ŁÓDŹ - facet straszy że zagłodzi koty POLsat gazeta

kotx2 pisze: :wink: nie znam sie na prawie spadkowym,ale czy spadkobierca jest informowany o zwierzetach,które znajduja sie w mieszkaniu :oops: :?: rybkach,papugach,psach itp.itd.

Ponoć jesli koty były w spadku wraz z mieszkaniem, a były, to prawo jest takie, że on ma obowiązek o nie zadbać, jeśli się decyduje przyjąć ów spadek. Więc kompletnie właśnie nie rozumiem, z jakiego tytułu on beztrosko wysyła informacje, że zamierza popełnić przestępstwo.

andua

[następna]