RUDE KOTKI I TRIKOLORKA zabrane ze wsi ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 16:48 RUDE KOTKI I TRIKOLORKA zabrane ze wsi ...

Dzisiaj byłyśmy na łapance u starszych Państwa na wsi 70 km od Warszawy. Złapałyśmy (w ręce) 10 kotek i 4 kocury, kilka jeszcze zostało. Ród zaczęłą kotka tri. Teraz jest dużo młodych kotów: rudych, szylkretek, trikolorek. Państwo zgadzają się na adopcje bo nie radzą sobie z taką ilością zwierząt. Koty jedzą kaszę, suchego kitekata i mleko, mieszkają s starym tunelu foliowym.
Wszystkie, poza 3 (kotka- matka, jedna kotka i jeden kocurek)są wychudzone, zapchlone, mają kiepską sierść. Ale tylko 3 mają zapalenie spojówek.
Są wśród nich prawdziwe rarytasy: dwie kotki RUDO-BIAŁE, młodziutkie, mają z 7 miesięcy i piękna malutka trikolotka. Są 3 kocurki biało- rude i dwie dorodne kotki pingwinki. Szkoda żeby wracały tam mieskzać w tunelu foliowym. :( Koty są przemiłe i spokojne.
Znajdują się w tej chwili w Koterii, będą kastrowane.
Potrzeba dla nich DOMÓW, choćby tymczasowych. Ja nie dam rady zabrać więcej niż 2, a już mam w łazience mikro- kota stamtąd, który ma stałe zęby, a waży kilkogram, u Małgosi jest rudy kocurek, który ma 5 miesięcy a wygląda na 2. :( .
Koty będą wykastrowane, te 3 przeziębione- zdrowe. Pokryję koszt szczepienia.

Pomocy!!

Jedna ruda kotka
Obrazek
Obrazek

Trikolorka
Obrazek
Obrazek

Dwie rude kotki
Obrazek

Rude kocurki
Obrazek

Obrazek

Są jeszcze trzy małe szylkretki, dwie trikolorki i dwie czarno- białe, jedna czarna.
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2012 21:42 przez AnielkaG, łącznie edytowano 3 razy
AnielkaG

Post » Sob mar 03, 2012 16:53 Re: DWIE RUDE KOTKI I TRIKOLORKA -DS lub DT

Ręce opadają :oops:
Podniosę?

Koteria puści ich na stronę adopcyjną?
Moze w tym czasie ogłoszenia im machnąć od siebie, swoją drogą? W ten sposób ostatnie moje znajdy poszły wprost z od nich do DS.Jeden tylko wrócił.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 03, 2012 16:57 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Już im robię ogłoszenia, ale mają tylko 7 dni. Te trzy chore absolutnie nie mogą tam wrócić, są za słabe i sobie nie radzą. Zrobię jutro zdjęcie szkieletorowi rudemu- pchły, świerzb, gil do pasa, biegunka. Urodzony w listopadzie. :( Koty na wsi mają przechlapane. Moje bezdomniaki są jak pączki w maśle w porównaniu z nimi.
AnielkaG

Post » Sob mar 03, 2012 17:05 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

To może zostaną tam dłuzej z powodu choroby? Przecież nie będą ich ciachać w złym stanie?!

Wiem,ze mają 7 dni. To długo i nie. Ale zawsze coś!

Listopadowy chłopczyk? to dzieciak jeszcze :cry:

To nie zalezy gdzie koty są.Zalezy od ludzi albo od finansów.Zanim przejęłam stado u mnie na osiedlu to rozmnażały sie na potęgę i tak marnie wyglądały,ze weci nie dawali im szans. Teraz wloką brzunie pod soba.

Mocno trzymam kciuki.

Podrzuc mi jednego pilnego (tekst,namiary,foty)to dam w poniedziałek ogłoszenia.Na razie tylko tyle mogę.W domu kipisz.
m.aska@wp.pl
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 03, 2012 19:01 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Tri ma serduszko rude na boku. :)

Listopadowy chłopczyk? to dzieciak jeszcze

on waży 0,75 kg. Czteromiesięczny kot powienien ważyć 1,5-2 kg. :cry:
Marzy mi się żeby na wieś wróciła tylko ta najstarsza tri, bo to pierwsza kotka Państwa i moglaby źle znieść zmianę miejsca i kocurek burasek - ulubieniec Pana. Ale to raczej niemożliwe. :(
AnielkaG

Post » Sob mar 03, 2012 22:04 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Choć podniose , czyli dzięki Tobie o ile mniej będzie maluchów na wiosne od tych 10 kotek.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob mar 03, 2012 22:21 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Podnoszę.
Trzymam kciuki za koty. Są piękne, oby dobre domy znalazły.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie mar 04, 2012 0:05 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

dt potrzebne!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie mar 04, 2012 7:09 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

AnielkaG pisze:Tri ma serduszko rude na boku. :)

Listopadowy chłopczyk? to dzieciak jeszcze

on waży 0,75 kg. Czteromiesięczny kot powienien ważyć 1,5-2 kg. :cry:
Marzy mi się żeby na wieś wróciła tylko ta najstarsza tri, bo to pierwsza kotka Państwa i moglaby źle znieść zmianę miejsca i kocurek burasek - ulubieniec Pana. Ale to raczej niemożliwe. :(

Anielka, w takim razie gdzie on teraz jest?W Koterii?

Miałam 5 miesiecznego co tyle ważył.Skóra,kości i łapinki jak u zajączka. Biedota. :cry:

Marzenia się spełniają i trzeba powalczyć.
Koty sliczne.tylko je odpaść.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 04, 2012 18:44 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Co u kociastych?
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 04, 2012 19:50 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Anielka, w takim razie gdzie on teraz jest?W Koterii?

Nie, jest u Moguncji. Ma na imię Tycjan, słabo je. :( Ale jest przemiły.
Mój dymny pingwienek został nazwany Oskarem. Mruczuś z niego, choć wczoraj fukał Je non stop, wypił całą wodę przez noc.
Nie wiem co u kotów w Koterii. Jutro będę coś wiedzieć.

Szylkretki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
AnielkaG

Post » Nie mar 04, 2012 20:31 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

Trikolorka
Obrazek

Czarne kotki, bardzo miłe i spokojne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szukają DT!!
AnielkaG

Post » Nie mar 04, 2012 20:46 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

podniosę :!:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 04, 2012 20:55 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

w ciągu weekendu złapałyśmy do kastracji 25 kotów, padam ze zmęczenia :?
AnielkaG

Post » Nie mar 04, 2012 21:00 Re: RUDE KOTKI I TRIKOLORKA, RUDE Kocurki -DS lub DT POMOCY!

szacun :kotek:
Obrazek

ASK@

[następna]