~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 15:35 ~~Niebieska Sasza szuka DS! Zuzia i Kola w Domu:)~~

A zakładam sobie wątek w oczekiwaniu na moje dwa nowe tymczasy , które właśnie do mnie jadą z Warszawy :)
Co prawda nie co na około.. i po rozmowie z Moniką mam wrażenie, że dojadą do Wrocławia a nie do Krakowa..
no ale jadą :)

Zakładam wątek, bo nie mogę się doczekać i przebieram nóżkami i nawet poodkurzałam pod łóżkiem 8)
Dziewczynki zostały zgarnięte z działek z Pruszkowa. Co prawda pewien Pan je dokarmiał ,
ale okolica jest wyjątkowo nieprzyjazna kotom i niestety istnieje poważna i uzasadniona obawa,
o ich bezpieczeństwo na tym terenie.

Dlatego też zostały zabrane przez Monikę do weterynarza, przetestowane na fiv/felv [ - ! ] ,
wysterylizowane, zaszczepione i zachipowane. Słowem fullservice :)

Jest tylko jeden mały problem.. a właściwie dwa..
jest ich strasznie dużo i są mooooooocno nieufne.
Co prawda na działkach dawały się pogłaskać Panu i miały zaufanie..
małe bo małe.. ale miały.. natomiast u Moniki dziczą jak szalone.
Plan jest taki, żeby spróbować je przekonać do ludzia i oddać w dobre ręce.Jeśli się nie uda, wrócą na działki..
mają dziewczyny farta, że są ładne, więc może ktoś się pokusi.. z resztą.. się zobaczy co to z tego wyjdzie :)

Na stanie są następujące Panie :) :
Kola [moja czarna]
Sasza [moja niebieska]
Zara [ czarna Moniki ]
Luna [ niebieska Moniki ]
Tola [ tri Moniki ]
Tosia [ tri Moniki ]
i mama dziewczynek Maja [czarna Moniki ]

Kola
Obrazek
Sasza
Obrazek

Przerażona Saszka
Obrazek

Sasza i Kola
Obrazek[/quote]

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Czw lis 08, 2012 21:20 przez iskra666, łącznie edytowano 15 razy

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob mar 03, 2012 16:47 Re: ~~~Kola i Sasza-ta klatka jest nasza!~~~Dt u mnie-dziczy

Obrazek

Dziewczynki już u mnie :) Zdjęcia nie oddają uroku... nic a nic.. ech

iskra666

Post » Sob mar 03, 2012 17:04 Re: ~~~Kola i Sasza-ta klatka jest nasza!~~~Dt u mnie-dziczy

witam i kibicuję całym sercem!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob mar 03, 2012 17:06 Re: ~~~Kola i Sasza-ta klatka jest nasza!~~~Dt u mnie-dziczy

Witamy i dziękujemy :)
Sasza [niebieska] jest bojowo nastawiona, dziś ugryzła z całej pary Tajemniczego WZ. w palec :roll:
Kciuki się przydadzą, oj bardzo :)

iskra666

Post » Nie mar 04, 2012 11:02 Re: ~~~Kola i Sasza-ta klatka jest nasza!~~~Dt u mnie-dziczy

Wczoraj wieczorem musiałyśmy z Moniką w trybie pilnym opuścić lokal z piwem, bo iż ponieważ okazało się, że Sasza siedzi w dużym pokoju pod szafą i burczy 8O Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że jak wychodziłyśmy z domu to Kola i Sasza siedziały zamknięte w klatce.. i po powrocie klatka nadal była zamknięta :lol:
Po przelocie przez firanki,szafy,blaty itp koleżanka Saszka wbiegła do pokoju docelowego.
O dziwo i Kola i Sasza wyszły spod łóżka i udały się na parapet z którego bacznie obserwowały co też wyczyniamy w tym pokoju.

Co zastałam nad ranem : Saszkę na parapecie, Kolę pod łóżkiem.. i

zrzucone kwiatki, porozwalane płyty, biżuterię na połowie podłogi w pokoju, porozwalane zdjęcia, przewróconą lampkę, wyjedzonego tuńczyka i puszkę, słowem pokój wygląda jak pobojowisko..
znak, że dziewczynki zwiedzały :ryk:

Plus jest taki, że skorzystały z kuwety :ok:

Sasza parapetowa :
Obrazek

iskra666

Post » Nie mar 04, 2012 15:30 Re: ~~~Kola i Sasza-ta klatka jest nasza!~~~Dt u mnie-dziczy

I jak na dzikusy przystało.. zabunkrowały się pod łóżkiem :)
Obrazek

iskra666

Post » Nie mar 04, 2012 16:52 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

Witam :lol: cudne kicie masz pod łóżkiem - dobrze, że poodkurzałaś :ok: Będę do Was zaglądała.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie mar 04, 2012 21:41 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

Śliczne są, ale łobuziary! Tzn przepraszam.. Kola grzecznie siedzi i obserwuje, a Sasza za wszelką cenę próbuje uciec i tym też sposobem dziś np znowu zwaliła kwiatka i lampę a także urwała roletę bambusową..
ale żeby nie było, że psioczę, to także muszę je pochwalić za celność kuwetową :ok:

iskra666

Post » Nie mar 04, 2012 21:42 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

I będzie nam bardzo miło :D

iskra666

Post » Pon mar 05, 2012 14:40 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

no to jakieś pozytywy są :wink: będzie dobrze, tylko patrzeć jak się władują na kolana :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon mar 05, 2012 20:59 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

Siedzę przy komputerze, blat na którym stoi komputer styka się z parapetem.. na parapecie Kola i Sasza :mrgreen:

iskra666

Post » Pon mar 05, 2012 21:26 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

No to brawo :ok: do kolan nie daleko :wink:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt mar 09, 2012 8:11 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Czarno Niebieska Demolka w moim DT :)

oj bardzo bardzo daleko :cry:

Dotarła wielka klatka dla dziewcząt.. zapakowałam je jakimś cudem.. tzn Saszka wbiegła sama a Kola.. Kola była tak przerażona, że załatwiła się pod siebie w trakcie przenoszenia do klatki.. szok..panika.. tragedyja..tak mnie podrapała,
że wyglądam jakbym sobie żyły podcinała.. :/
Poszliśmy spać , a tu coś w nocy łazi po łóżku...patrzę, a tu klatka zamknięta jak była a dziewczynki chodzą po pokoju..

Wróciliśmy do punktu wyjścia.. w dzień pod łóżkiem,syki,panika.. Sasza nawet nie wychodzi do kuwety jak ktoś jest w pokoju.. nie mówiąc o jedzeniu.. a pod łóżko wszystkiego nie da się wstawić :( a niestety pod łóżkiem jest tak duża przestrzeń, że nie mam jej czym zabezpieczyć, żeby tam nie tkwiły..
W nocy nieustająca demolka pokoju, miałki, jedzenie, kuweta..

Klatka stoi otwarta, muszę jakąś siatkę kupić , żeby zabezpieczyć dół, bo Sasza jest mega cwana i z niej zwiewa..
a niestety bez klatki się nie oswoi bo to dzika dzicz :/ Kola.. może może by się oswoiła gdyby była sama..
ale jak są we dwie, to dodatkowo się nakręcają na panikarstwo...

Troszkę jestem w kropce, bo nie myślałam, że Saszka jest aż takim dzikusem.. szkoda mi jej wypuszczać na działki,
bo wiem, że dom znalazłaby minuta osiem gdyby tylko przestała się aż tak bać..
wiem, że to dopiero kilka dni, ale skoro kot codziennie rzuca się na okna i kombinuje jak zwiać a przy człowieku
nie skorzysta nawet z kuwety.. to nieco kiepsko to wygląda..

Myślę też o kotach, które zostały u Moniki a które siedzą w pokoju, w którym nie ma non stop człowieka.
Skoro u mnie cały czas praktycznie ktoś jest a Sasza tak dziczy, to Luna [jej niebieska siostra] i Zara [czarnulka]
które są podobnie dzikie, mają małe szanse na oswojenie.. musiałyby być w klatce w pokoju, w którym ciągle coś się dzieje.. tak mi się zdaje.. :(

iskra666

Post » Pt mar 09, 2012 8:19 Re: ~~~Kola i Sasza~~~Jak oswoić czarno niebieską dzicz? :(

Witaj w klubie posiadających dziki :)

Gdybyś miała ochotę poczytać jak to u nas przebiega, zapraszam
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=136653&start=195 - od str 14 u mnie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=112051 - od str 25

Tyle, że ja mam łatwiej, bo Mietka jest jedna. Z dwiema sztukami to już jest poważne wyzwanie.
Ale trzymam kciuki i będę zaglądać :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

[następna]