Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
J.D. pisze:ja podaję żródlaną;wetka powiedziała,że mineralne zawierają różne składniki,które z czasem mogą odkładać się w organizmie kota ale także i człowieka...
J.D. pisze:tak się nazywa "Woda żródlana" w bańkach o poj.5l. a kupuję w "Biedronce"...
Zyta Felicjańska pisze:Ja daje kotom kranówke nieprzegotowaną ale one uwielbiaja pić wode z wiadra po myciu podłogi, taka z proszkiem i brudnąmoże im sie kojarzy z woda z kałuży
vailet pisze:Sprawdzajcie ile ma woda składników mineralnych.Woda z baniaków z Biedronki po jednym dniu stania w szklance robiła osad z wapnia na całej dosłownie szklanceMi nie smakuje.Primavera jest dobra,ale droższa.Woda 2 litry z Lidla kiedyś była lepsza teraz jest z innego źródła i nie ma opisu składników mineralnych.Daję kranówę i Primaverę ostatnio.Ta z lidla mimo wszystko nie osadza się jak ta z Biedronki.Troszkę na samej górze jak kranówa.
mikizone pisze:Ja też daję kranówkę od zawsze moim kotom i psu. Nie chcą pić innej wody pomimo prób. Tylko kranówa. Żadna mineralna im nie smakuje. Próbowałam wiele razy
Zyta Felicjańska pisze:Ja daje kotom kranówke nieprzegotowaną ale one uwielbiaja pić wode z wiadra po myciu podłogi, taka z proszkiem i brudnąmoże im sie kojarzy z woda z kałuży
ruru pisze:daję kranówę przefiltrowaną w bricie
mama-san pisze:
Tak, tylko że w Wa-wie woda z kranu jest OHYDNA i wali chlorem, nie przyszłoby mi do głowy żeby to pić nieprzegotowane więc i kotu nie daję, chyba że awaryjnie. Natomiast woda oligoceńska którą przynosimy dla siebie z ujęcia wydaje mi się że ma sporo minerałów bo czajnik się szybko zakamienia. stąd moje pytanie czy taka woda nadaje się dla kota. Ja rozumiem że to pytanie raczej akademickie- w końcu koty na wolności piją brudną wodę z kałuż i żyją, ale człowiek jednak chciałby temu swojemu zwierzakowi nie zrobić krzywdy, jak już ma go pod opieką. (...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: dran, Google [Bot] i 87 gości