Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 9:04 Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

No to założyłam...słowo się rzekło ,koteczka u płotu!

Zapraszam wszystkich stałych i niestałych bywalców oraz nowych, młodych i zdolnych :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sty 08, 2012 9:19 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

zaznaczam :mrgreen:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie sty 08, 2012 9:28 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Druga :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 08, 2012 9:30 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

czecia Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sty 08, 2012 10:23 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Czwarta

I tak gwoli ścisłości, skoro już o liczbach mowa - żeby zamknąć temat ( w każdym razie tu ). Moje koty były 6 i 7, potem była tymczaska, jak rozumiem ( i o ile umiem zliczyć do 9 ) to kociak zakupiony w hodowli tuż przed Isztarem ( ten dla dziecka ) był 9.

Szalony Kocie - ostatnia uwaga - ja nie wyrażałam zgody na oddanie kotów do tak zakoconego domu. Powtarzam ponownie - moje koty miały być OSTATNIE. Nie oddałabym kotów do kogoś, kto zamierza dalej stado rozszerzać. Do znudzenia powtarzam, ze JA nie wierzę w domy zakocone po kokardy. A to przecież JA decydowałam o oddaniu devonów. Była to moja suwerenna decyzja. I co by nie mówić, to nabito mnie w butelkę.
Po prostu uwierzyłam - że 7Księżyc bierze dwa( ostatnie dwa!!! ), bo nie można jednego. Tymczasem są kolejne dwa. I mam prawo domniemywać, nie ostatnie. O ile oczywiście wiem o wszystkim.

I nie o to Zabersie chodzi, czy dostanie TEGO psa - nie bądźmy dziećmi - nie dostanie tego, dostanie innego. Z innego źródła. Dla mnie liczy się to, że chce dalej powiekszać swoje stado. A to mi się totalnie nie podoba.

TYLE.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sty 08, 2012 10:36 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

melduję się poza podium :wink: :kotek: :kotek:
Na tamtym jeszcze wątku pisałam
shira3 pisze:
Neigh pisze:I znów wyciągnęłam wniosek - oddawanie kotów do domów, których się nie da samodzielnie sprawdzić, podjechać jest ryzykowne.

:evil: gupi wniosek sorry - zawsze komuś może być po drodze. Mojego Rudiego dostałam z Katowic - to jeszcze dalej :roll: A na poadopcyjną wpadła dziewczyna z ...Brodnicy bo miała po drodze do teściów do Szczecina....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 08, 2012 10:43 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Pionta :mrgreen: Przynajmniej oficjalnie :P

Balijskie....niiiiiiiiiiieeeeeeee, nie mój typ. Za drobne i za gołe. Ne-e 8) Ideałem jest kot długo- i półdługowłosy, z odrobiną ciała, taki właśnie pers, exo, ewentualnie norweski, syberyjski (umaszczenie), no, jeszcze brytyjski. Balijski mógłby tym ogonem zarabiać na życie jako malarz pokojowy :lol: ale jak dla mnie to tyle :wink: No i ta wrednawa facjata... Nic nie przebije wiecznie wkurzonego persa :lol:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Nie sty 08, 2012 10:47 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

LaMonture pisze:Pionta :mrgreen: Przynajmniej oficjalnie :P

pionta to ja byłam :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie sty 08, 2012 10:49 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Nie zaklepałaś :twisted:

:ryk:

LaMonture

Post » Nie sty 08, 2012 11:13 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

To ja zaklepuję szczęśliwom siódemkem :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie sty 08, 2012 12:44 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Tak coś w tym jest - balijskie mają takie wredne mordki:-) Te to dopiero muszą być jadu pełne.
pers to ma z natury minę odętą.......
A Bono miał wyniosłą
Brytyjczyki wyglądają czasem jak psychopaci - taki niby nic, niby nic a jednak zakopany na Smentarzu potrafi wrócić - ( do Kinga tu piję...)

Doobra idę se - dziś 18 chrześnicy......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sty 08, 2012 12:59 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Łusma! Po cichu, ale jestem :wink: .

Koty zawsze lubiłam duże i z ciałkiem. Więc balijczyki i inne syjamy to nie moja bajka. Mój ideał to dachowy buras słusznej postury (tak min. z 7 kilo kota), z okrągłą głową i białymi skarpetami. Niestety takowego nigdy nie miałam.

Z drugiej strony charakterem urzekły mnie persy i to chyba już na zawsze. Mój obecny kot jest persem tylko i wyłącznie ze względu na charakter, nie na wygląd. Swoją drogą gdzie Wy widzicie ten wkurzony wyraz pyszczka persiego? Ja widzę samą słodycz...
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Nie sty 08, 2012 13:09 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Manasalu pisze:Mój ideał to dachowy buras słusznej postury (tak min. z 7 kilo kota), z okrągłą głową i białymi skarpetami. Niestety takowego nigdy nie miałam.

A kcesz? :mrgreen: Zaraz Ci znajdę jakiegoś :mrgreen: Albo i całą brygadę :mrgreen:

Swoją drogą gdzie Wy widzicie ten wkurzony wyraz pyszczka persiego? Ja widzę samą słodycz...

Niektóre wyglądają na wkurzone, inne na odęte, a jeszcze inne na takie słodkie ciapy :wink: albo coś w rodzaju "przytul, pocałuj" :wink:

Suuuper są....

LaMonture

Post » Nie sty 08, 2012 13:11 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Manasalu pisze:...
Mój ideał to dachowy buras słusznej postury (tak min. z 7 kilo kota), z okrągłą głową i białymi skarpetami. Niestety takowego nigdy nie miałam...

Mam taki prawie ideał (kolor się nie zgadza). Wszystko fajnie, dopóki nie trzeba go nieść. :twisted:

pomierzony Gluś - całe 73 cm Glusia (minus ogon) 8)
Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sty 08, 2012 13:24 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:Tak coś w tym jest - balijskie mają takie wredne mordki:-) Te to dopiero muszą być jadu pełne.
pers to ma z natury minę odętą.......
A Bono miał wyniosłą
Brytyjczyki wyglądają czasem jak psychopaci - taki niby nic, niby nic a jednak zakopany na Smentarzu potrafi wrócić - ( do Kinga tu piję...)

Doobra idę se - dziś 18 chrześnicy......

jeśli Pysia ma sporo z norwega to norwegi mają łagodno-niuniowate pyszczki :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

[następna]