Ból po zastrzyku?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 13:47 Ból po zastrzyku?

Proszę o pomoc... przeszukałam to forum i inne strony, ale nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na pytanie...

Byłam dziś z kotką u veta, zdiagnozował zapalenie górnych dróg oddechowych i podał antybiotyk - jutro idę na kolejny zastrzyk. Kotka po ok. 2 godzinach zaczęła się dziwnie zachowywać - nie da się dotknąć w miejsce zastrzyku(tyłek), zachowuje się tak, jakby ją bolało, unika siedzenia - woli leżeć. Czy jest to normalna reakcja?
Jestem zaniepokojona, bo w lipcu po otrzymaniu szczepionek na choroby kocie i wściekliznę zaczęła wymiotować na potęgę i musiałam z nią w nocy jechać do lecznicy, bo bałam się, że się odwodni. Lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie reakcja poszczepienna.

Czy powinnam się przejmować jej zachowaniem, czy też ból w miejscu zastrzyku jest normalnym zjawiskiem?

ania1988

Od: Czw gru 15, 2011 13:40

Post » Czw gru 15, 2011 13:53 Re: Ból po zastrzyku?

Jeśli kotka tak reaguje na zastrzyki, to ja bym się zastanawiała nad tym, czy nie lepiej jej dawać tabletki...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw gru 15, 2011 14:14 Re: Ból po zastrzyku?

Tylko raz tak zareagowała - na tę podwójną szczepionkę właśnie. Teraz boli ją tylko miejsce zastrzyku, dlatego nie wiem, czy powinnam się martwić. Poobserwuję ją dziś i najwyżej jutro vetowi zdam sprawozdanie - jeśli się da to poproszę o podanie tabletek zamiast zastrzyku.

ania1988

Od: Czw gru 15, 2011 13:40