Mały kotek i jego matka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 02, 2011 16:36 Mały kotek i jego matka

Wczoraj wracając ze szkoły razem z koleżanką znalazłam małego kotka. Był w ogrodzie w którym sprzedają różne artykuły ogrodnicze. Maluch miał może z miesiąc, głośno miauczał, pobiegłam do sklepu i kupiłam mu saszetkę z karmą dla kotów. Jadł łapczywie. Chciałam go wziąć, koleżanka zgodziła się go przygarnać. Próbowaliśmy go złapać jednak było bardzo ciężko. Kotek jest dziki i płochliwy, nie daje się złapać. Po prawie dwu godzinnych zmaganiach nagle pojawiła się jego matka. Kociak przebywał cały czas z nią. Matce również daliśmy jeść i zostawiliśmy ich, bo naprawdę ciężko było ich złapać. Dzisiaj również tam byli, nakarmiliśmy ich. Jednak nie mam ojęcia co mam zrobić. Zostawić ich tam i dokarmiać, czy może dalej próbować ich łapać?

Reine

Od: Sob cze 04, 2011 17:27

Post » Pt gru 02, 2011 16:48 Re: Mały kotek i jego matka

Kociaka trzeba złapać za pomocą klatki-łapki, potem pewnie trzeba będzie go oswoić (jeśli mały, to szybko pójdzie). Kotkę też warto złapać, na sterylkę, potem wypuscić na wolność.

Skąd jesteś? Może ktoś z okolic by ci pomógł?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 02, 2011 16:54 Re: Mały kotek i jego matka

Jestem z Mikołowa.

Niestety nie mogę wysterlizować kotki, sama mam już jednego po sterylce, mama na wysterylizowanie bezdomnego kota na pewno nie pozwoli, ani tym bardziej nie da pieniędzy.

Ja tak myślałam, że moglibyśmy z koleżanką dokarmiać te koty, a gdy się przyzwyczają do ludzi, to wtedy je złapać. Koleżanka by je przygarnęła.
No i klatki-łapki raczej nie będę mogła wystawić na terenie sklepu. Może zapytam się właściciela sklepu, czy to jego koty.

Reine

Od: Sob cze 04, 2011 17:27

Post » Pt gru 02, 2011 17:07 Re: Mały kotek i jego matka

Istnieje tu Kasa Kastracyjna, może Ci pomoże, bo inaczej problem będzie bez przerwy :( . Dowiedz się, może kotka jest pod czyjąś opieką a kociaka warto zgarnąć :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37